Reţea internaţională de trafic de migranţi, anihilată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri ai unei reţele care se ocupa cu traficul de migranţi, de naţionalitate bulgară, turcă şi română, au ajuns în arest. Traficanţii au racolat, călăuzit şi adăpostit mai mulţi imigranţi de naţionalitate siriană şi irakiană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucureşti, care au instrumentat cazul, grupurile de migranţi au fost adăpostite şi cazate la mai multe adrese situate  pe raza municipiului Bucureşti, înainte de a fi călăuzite spre frontiera de vest a României. Migranţii urmau să ajungă în diverse state din Uniunea Europeană, unde erau sfătuiţi să solicite azil politic. De la fiecare migrant, traficanţii încasau câte 5.000 de dolari.

Reţeaua a fost iniţiată în 2014, traficanţii profitând de împrejurarea că mai mulţi cetăţeni de naţionalitate irakiană doreau să ajungă în spaţiul Schengen pe fondul escaladării situaţiei conflictuale existentă în Irak. Migranţii, aduşi din Turcia, au fost introduşi în România printr-o zonă limitrofă punctului de frontieră Calafat.

Trei dintre membrii reţelei au fost arestaţi luni, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite