Reţea internaţională de hoţi, prinsă de procurorii români şi cei francezi. Suspecţii furau metale neferoase de valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua din Galaţi a sustra de la mai multe firme din Franţa nichel, vanadium, feromolibden, metalele fiind vândute apoi pe teritoriul României. Prejudiciul calculat de autorităţi este de aproximativ un milion de euro.

Procurorii români şi anchetatorii francezi au lucrat împreună la o anchetă ce privea o grupare de hoţi români, din Galaţi. Nu mai puţin de 22 de percheziţii au fost desfăşurate în România, în mai multe judeţe, pentru prinderea suspecţilor şi în căutare de probe. Procurorii au emis şi 34 de mandate de aducere pentru mai mulţi suspecţi şi martori.

Procurorii români au coordonat „o acţiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă din judeţul Galaţi, cu legături infracţionale în mai multe zone din România şi străinătate, care comitea furturi de metale neferoase de mare valoare pe teritoriul Franţei“, spun procurorii.

„Membrii grupului infracţional au sustras, din patrimoniul mai multor societăţi comerciale de pe teritoriul Franţei, feroaliaje (nichel, vanadium, feromolibden, ş.a.), bunuri pe care le-au comercializat, de regulă, pe teritoriul României. Prejudiciul total cauzat prin desfăşurarea acestor activităţi infracţionale depăşeşte suma de un milion de euro“, au mai adăugat procurorii.

După percheziţii, ancheta a fost preluată de autorităţile franceze. „Având în vedere că cea mai mare parte a activităţii infracţionale s-a desfăşurat pe teritoriul Franţei, cauza a fost preluată pentru finalizarea cercetărilor de autorităţile judiciare franceze competente în domeniu“, explică procurorii români.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite