Reprezentanţii fabricii unde a avut loc explozia soldată cu un mort şi trei răniţi: Echipamentele, în stare tehnică bună. Depozitul de substanţe chimice, neafectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii fabricii de prefabricate din Bucureşti unde s-a produs o explozie soldată cu decesul unei femei şi rănirea altor trei persoane spun că toate echipamentele din secţie erau în stare tehnică bună, fiind avizate de organismele abilitate, şi că nu există riscul producerii niciunui alt eveniment în incinta fabricii.

La rândul său, Garda de Mediu anunţă că, potrivit primelor verificări, depozitul de substanţe chimice periculoase al fabricii nu a fost afectat de explozie, neexistând degajări de substanţe toxice în atmosferă. 

Reprezentanţii fabricii Prefabricate Vest Patru S.A. precizează, referitor la explozia produsă vineri dimineaţă în secţia de Producţie BCA, că în jurul orei 5:00, la unul dintre utilajele fabricii, s-a produs o avarie majoră.

"Urmare a acestui eveniment regretabil, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 3 persoane au fost rănite. Persoanele rănite se află în acest moment în grija specialiştilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Universitar. Suntem alături de victime şi de familiile acestora, pregătiţi să le oferim tot suportul de care au nevoie", arată aceştia.

Conform reprezentanţilor fabricii, în urma evenimentului, au intervenit autorităţile competente, care au securizat zona. În acest moment, situaţia este sub control, toate echipamentele sunt oprite şi deconectate de la reţea. Nu a existat niciun incendiu şi nu există riscul producerii niciunui alt eveniment în incinta fabricii.

"Suntem la dispoziţia autorităţilor pentru a le oferi toate informaţiile necesare desfăşurării investigaţiilor. Menţionăm că toate echipamentele din secţie erau în stare tehnică bună, avizate de organismele abilitate", precizează reprezentanţii Prefabricate Vest Patru.

La rândul lor, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat că, vineri după-amiază, comisarii Comisariatului Municipiului Bucureşti au făcut verificări pe amplasamentul fabricii de prefabricate de pe Bulevardul Preciziei din Capitală, unde a avut loc explozia unui cazan cu abur sub presiune, în urma căreia o persoană a decedat.

"Din primele constatări, rezultă că depozitul de substanţe chimice periculoase al fabricii respective nu a fost afectat de explozie, neexistând degajări de substanţe toxice în atmosferă. În perioada următoare, comisarii GNM vor continua verificările pentru a stabili dacă au fost respectate prevederile din legislaţia de mediu", arată Garda de Mediu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov anunţa că o femeie a murit şi alte trei persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice produse la un utilaj de la o fabrică de prefabricate de pe bulevardul Preciziei din Bucureşti.

Dintre persoanele rănite, una este în stare foarte gravă, având arsuri pe 90% din corp.

În momentul exploziei, în hală se aflau 35 de persoane, din care 4 au fost surprinse de explozie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite