REPORTAJ Ce cred taximetriştii protestatari despre tânărul snopit în bătaie de colegii lor din Galaţi: „Dacă un client era recalcitrant, şi-o lua. Punct“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de taximetrişti au protestat miercuri în Bucureşti. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Mii de taximetrişti au protestat miercuri în Bucureşti. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Peste 1.000 de taxiuri, unele venite din alte oraşe ale ţării, au declanşat protestul în Piaţa Victoriei faţă de şoferii care utilizează platformele de tip UBER/Taxify (Bolt). Reporterii Adevărul i-au întrebat ce părere au despre colegii lor din Galaţi care au snopit în bătaie un tânăr la începutul lunii aprilie

Reacţiile taximetriştilor la această întrebare au fost diverse. Unii dintre ei nu condamnă deloc incidentul: "Ce s-a întâmplat la Galaţi era şi în Bucureşti aceiaşi chestie acum 10 ani. Dacă un client era recalcitrant, şi-o lua. Punct ". 

Alţii încearcă să se scuze pentru comportamentul unora dintre colegii lor: "Ne pare rău, în orice domeniu şi în taxi şi în orice, în orice, în orice există oi negre şi ne pare rău". 

Iar majoritatea îşi aduc aminte de necazurile lor cu clienţii: " De un taximetrist bătut de client aţi auzit? Eu am fost unul dintre aceia. Eu am avut cuţitul la gât. Deci, am fost tâlhărit şi cu cuţitul la gât. Ce-i drept, se întâmpla acum 29 de ani".

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 7 aprilie, în vecinătatea lacului Brateş din Galaţi, un tânăr de 19 ani a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele timp de câteva minute de către un grup de taximetrişti chiar în seara în care îşi serba ziua de naştere. 

Incidentele nu au lipsit la protestul din Piaţa Victoriei. Unul dintre taximetriştii protestatari a fost ridicat de jandarmi după un conflict cu un bărbat care trecea prin zonă. Un şofer s-a oprit în trafic pentru a le adresa injurii taximetriştilor din faţa Guvernului, moment în care a fost scuipat. Mai mulţi taximetrişti s-au repezit spre gardul care delimita protestul, fiind necesară intervenţia Jandarmeriei. Un taximetrist a fost ridicat, iar la scurt timp au fost aruncate petarde din rândul protestatarilor. Alţi doi taximetrişti au aruncat cu ouă către un taxi cu clienţi al cărui şofer nu participa la acţiune, fiind amendaţi.

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite