Reportaj la Ştefăneştii de Jos. Viaţa după Nae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cârciumile din Ştefăneşti se dezbate aprins accidentul milionarului Nae Nicolae FOTO Sever Gheorghe
La cârciumile din Ştefăneşti se dezbate aprins accidentul milionarului Nae Nicolae FOTO Sever Gheorghe

Nae Nicolae, milionarul decedat în accidentul de miercuri, avea avere multă şi iubea manelele. Iar dacă ar fi să fie cum se cântă în manele, unde cei morţi se întorc după câteva zile ca să vadă ce zice lumea, Nae ar putea vedea următoarele: la Ştefăneştii de Jos (Ilfov), localitatea sa de baştină, microbuzele circulă după program normal, iar oamenii se urcă în ele şi pleacă unde au treabă.

Alţii stau de vorbă la umbră, unii aşteaptă la un ghişeu să-şi plătească dările, alţii stau în cârciumă, cu berea dinainte.  

E drept că la primărie s-au oprit audienţele. „Primarul nostru e prea terminat ca să mai dea interviuri. Nu mai poate“, ne-a spus un mustăcios postat la intrare. În curte, aşezaţi sub copaci, câţiva cetăţeni s-au arătat nemulţumiţi de epuizarea edilului şi l-au certat pe mustăcios: „Lasă, mă, să apară şi primaru’ nostru, de ce să nu apară?“. În locul primarului, au declarat ei: „Supărare mare, ce poţi să zici când moare omu’? Dacă n-a fost atent...Uite, pe Gigi Becali nu-l mai calcă trenul, că ăla e păzit bine“.

La stadionul din Ştefăneşti, unde evoluează echipa de fotbal finanţată de Nae Nicolae, Dumitrache Dan, antrenorul de juniori, mai uită de durere dând interviuri la televiziuni. „Era topit după fotbal. Un om care a plecat de jos şi a ajuns bogat, dar nu era cu nasul pe sus. El a încercat mereu să ne schimbe, să ne facă mai civilizaţi. Veniţi şi filmaţi acest anunţ pus de el. El a interzis să se mai mănânce seminţe pe stadion şi uitaţi-vă ce curăţenie este. Eu zic că era un om bun“.

Apoi, Dumitrache se îndreaptă spre tribună: „Veniţi să vă arăt locul unde îi plăcea lui să stea“. Din sutele de scaune albastre, omul se aşază pe unul oarecare. „Aici“, zice Dumitrache, şi priveşte în zare cu ochii înlăcrimaţi. „Vom face tot posibilul ca de azi înainte să nu mai stea nimeni pe acest scaun“.

„Tati, durere!“

La o bodegă de pe marginea drumului, cârciumarul întinsese o masă afară şi îşi trata clienţii cu bere de la dozator. N-a mai aşteptat să ne prezentăm: „Tati, ştim, cu ce vă putem ajuta?“. „Cu tragedia“, am zis, şi cârciumarul a adoptat un aer solemn. „Tati, durere!“. „La maxim“, l-a completat unul de la masă şi toţi au lăsat capul în jos.

După momentul de reculegere, cârciumarul s-a înscris la cuvânt şi a făcut câteva dezvăluiri: „În drumul lui în viaţă a cunoscut diverşi oameni şi a ştiut cum să se descurce. Era locotenent-colonel în Ministerul de Interne, mâna dreaptă a lui Gabriel Oprea. Lumea cam ştia treaba asta. A ajuns bine unde a ajuns şi a plecat de aici, de la masa asta, exact dintre noi. Acum se vede valoarea lui. Nu bogăţia, ci omul. Păcat de el, avea tinereţea“.

Moartea lui Nae Nicolae a fost pusă pe seama neatenţiei, fiind exclusă, din start, sinuciderea. Un om de la masă, cu chipul întunecat de necazuri, s-a arătat de-a dreptul îngrozit de vehicularea acestei variante: „N-are cum. Odată ce ai bani şi nu ai nicio datorie, nu ai cum. De ce să-ţi iei viaţa când ai bani?“

Citeşte mai multe despre moartea lui Nae Nicolae

Ultimele ore din viaţa „regelui imobiliarelor din Ilfov“, mort în cumplitul accident petrecut în Capitală

Nae Nicolae a murit, miercuri dimineaţă, după ce maşina în care se afla a fost lovită din plin de un tren, la marginea Capitaleli. Afaceristul se întâlnise miercuri dimineaţă cu primarul oraşului Otopeni şi avea în plan să cumpere echipa din Liga a doua a ilfovenilor.

FOTO „Regele imobiliarelor din Ilfov“ a murit într-un cumplit accident. Bentley-ul său a fost lovit de tren

Omul de afaceri Nae Nicolae, un apropiat al latifundiarului Gigi Becali, a murit miercuri, după ce maşina pe care o conducea a fost strivită de tren, la trecerea de cale ferată de pe Şoseaua Petricani. Potrivit primelor date din anchetă, afaceristul ar fi depăşit coloana de maşini care staţiona la bariere şi ar fi trecut printre acestea chiar în momentul în care trenul ajungea în zonă. La faţa locului a ajuns şi Victor Becali.

Şi bogaţii mor. Medicii legişti au reconstruit trupul omului de afaceri Nae Niculae şi l-au predat familiei

Omul de afaceri Nae Nicolae, patron al echipei de fotbal „FC Ştefăneşti“, cunoscut şi ca „rege al imobiliarelor din Ilfov“, a murit miercuri dimineaţă în urma politraumatismelor survenite după ce maşina în care acesta se afla a fost strivită de tren. Aşa susţin medicii legişti care astăzi au efectuat necropsia cadavrului. Trupul acestuia a fost ridicat de la INML, iar sâmbătă omul de afaceri va fi condus pe ultimul drum.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite