Renate Weber, despre măsurarea temperaturii: Consecinţele mă pun pe gânduri. Am primit petiţii şi de la medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renate Weber, Avocatul Poporului FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea
Renate Weber, Avocatul Poporului FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat sâmbătă, la Digi24, cu privire la măsurarea temperaturii celor care vor să intre în instituţii şi în supermarketuri, că a primit mai multe petiţii pe această temă şi că acestea sunt analizate. Weber spune însă că nu are bază legală pentru a contesta măsura la Curtea Constituţională.

„Am primit inclusiv petiţii de la medici care mi-au semnalat acest lucru, am primit inclusiv pe WhatsApp, spunând că această scanare a temperaturii e un act medical care nu trebuie făcut fără consimţământul persoanei. Aici s-a pus de fapt problema, că legea sănătăţii vorbeşte foarte mult la noi de consimţământul persoanei. Şi la fel Convenţia de la Oviedo, care a fost tot timpul invocată”, a afirmat Renate Weber, la Digi 24.

Ea a precizat că o persoană poate avea febră din multe motive şi a dat ca exemplu situaţia elevilor, care, dacă au o temperatură de 37,4 grade în dimineaţa examenelor, nu vor mai fi primiţi în concurs.

„Elevii aceia, dacă vor fi excluşi, dacă nu vor fi primiţi în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineaţa aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine. Consecinţele, mai ales, sunt cele care mă pun pe mine pe gânduri şi-mi dau o stare nu neapărat de bine”, a continuat Renate Weber.

Ea a subliniat însă că „nu are bază legală” pentru a face contestaţie la Curtea Constituţională, dar că orice persoană se poate adresa instanţei pentru a contesta această măsură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite