Remus Truică, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul retrocedărilor.  Paul de România a primit trei ani cu suspendare în acelaşi dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Truică a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 4 ani de închisoare, iar Paul Lambrino la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov. Tal Silberstein şi Benny Steinmetz au fost achitaţi.

Sentinţele date de Curtea de Apel Braşov sunt următoarele:

Remus Truică – 4 ani, Paul Lambrino a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

Totodată, strategii politici Tal Silberstein, Beny Steinmetz şi Dan Andronic, Robert Roşu şi Lucian Mateescu au fost achitaţi.

Decizia Curţii de Apel Braşov nu este definitivă. 

Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Potrivit procurorilor Remus Truică a constituit un grup infracţional şi s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine retrocedarea ilegată în favoarea prinţului Paul al României a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. În schimbul ajutorului, prinţul Paul i-ar fi promis lui Remus Truică şi asociaţilor săi un procent cuprins între 50 şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendica. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 136 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite