Remus Pricopie bate obrazul politicienilor români care au omis dovada de apreciere pentru ţara noastră din partea SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Pricopie FOTO Facebook

Fostul ministru al Educaţiei Remus Pricopie a remarcat, într-un mesaj pe Facebook, faptul că politicienii români au fost prea ocupaţi pentru a observa şi saluta o dovadă de respect faţă de ţara noastră adusă de Statele Unite, prin rezoluţia pe care Camera Reprezentanţilor  a adoptat-o pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Redăm mesajul postat pe Facebook de Remus Pricopie:

„Din fericire, Centenarul Marii Uniri a fost marcat nu doar în România, ci şi în SUA, printr-o rezoluţie adoptată la nivelul Camerei Reprezentanţilor.

Din nefericire, în marea lor majoritate, politicienii români au fost prea ocupaţi cu treburile zilnice pentru a observa şi saluta acest moment excepţional, care întăreşte relaţia specială, de parteneriat şi prietenie, pe care o avem cu SUA.

Rezoluţia adoptată de Camera Reprezentanţilor pentru celebrarea Centenarului reprezintă, fără îndoială, o dovadă de respect şi apreciere pentru ţara noastră. Mesajul este cu atât mai important cu cât vine de la partenerul nostru strategic, de la un actor care, în urmă cu 100 de ani, a promovat, prin vocea Preşedintelui Woodrow Wilson, principiul autodeterminării naţiunilor, sprijinind astfel realizarea Marii Uniri.

Cred că avem obligaţia morală să răspundem acestui tip de mesaje prin acţiuni concrete, care să conducă la întărirea valorilor democratice, şi prin seriozitate, ceea ce, azi, s-ar traduce prin respectarea angajamentelor asumate, pe plan intern şi extern“. 

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite ale Americii a adoptat marţi o rezoluţie prin care celebrează Centenarul Marii Uniri. Documentul a fost iniţiat atât de membri republicani cât şi de democraţi şi menţionează rolul Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, precum şi sprijinul acordat de Statele Unite în favoarea aspiraţiilor de unitate naţională a românilor.

„În 1918, Statele Unite au sprijinit aspiraţiile României de libertate şi unitate, pe baza celor 14 puncte ale preşedintelui Woodrow Wilson”, se arată în rezoluţia Camerei Reprezentanţilor, precizându-se că acest fapt a favorizat „o puternică legătură de prietenie între cele două naţiuni, cimentată de o strânsă legătură a parteneriatului strategic”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite