Regele Mihai I a pierdut procesul intentat Fiscului. Majestatea Sa trebuie să plătească statului 4,1 milioane de lei

Regele Mihai I a pierdut procesul intentat Fiscului. Majestatea Sa trebuie să plătească statului 4,1 milioane de lei

Regele Mihai

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri, 24 iunie, ca neîntemeiată contestaţia Regelui Mihai I, privind plata unor obligaţii fiscale în valoare de 4,1 milioane de lei către bugetul de stat. Suma a fost stabilită de ANAF printr-o decizie din 4 mai. Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă.

Minuta Curţii de Apel Bucureşti:Respinge excepţia inadmisibilităţii.Respinge cererea ca neîntemeiată.Dispune restituirea cauţiunii consemnate în cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti.Pronunţată public prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 24.06.2016”.

Contestaţia, înregistrată la începutul lunii

Cererea Regelui Mihai I de anulare a actului administrativ din 4 mai a fost înregistrată în 8 iunie la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Regele Mihai I a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi Administraţia Sectorului 1 a Finanţelor Publice.

Biroul de presă al Regelui Mihai I anunţa, în 17 mai, că datoriile Majestăţii Sale la bugetul de stat, peste 4,1 milioane de lei, cuprinse în lista datornicilor publicată de ANAF, au fost contestate, iar o procedură judiciară este în curs de desfăşurare.

„Obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfăşurare”, potrivit sursei citate.

Apare pe lista datornicilor

Regele Mihai I apare pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu o datorie totală de peste 4,1 milioane de lei. Potrivit listei publicate de ANAF, regele Mihai I are obligaţii fiscale principale la bugetul de stat de 1.999.187 de lei şi penalităţi de 2.107.948 de lei, suma totală datorată statului ajungând la 4.107.135 de lei.

Fiscul a publicat în 16 mai lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie. Pe listă figurează 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.
 
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: