Record de tentative de sinucidere la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la sinucidere şi toţi din zona Bârladului. Cu toate că statisticile spuneau că numărul cel mai mare de sinucideri este înregistrat primăvara şi toamna, anul acesta realitatea bate

la sinucidere şi toţi din zona Bârladului. Cu toate că statisticile spuneau că numărul cel mai mare de sinucideri este înregistrat primăvara şi toamna, anul acesta realitatea bate teoria.
Copleşiţi de greutăţile vieţii şi cu sufletele departe de Dumnezeu, oamenii îşi pun capăt zilelor, motivaţia acestora diferind de la persoană la persoană. Dacă tatăl Larisei Chelaru, din Iaşi, violată şi omorâtă de un tânăr, în urmă cu nouă luni, şi-a curmat viaţa supărat pe justiţie, alţi sinucigaşi recurg la acest gest disperat din cauza decepţiilor sentimentale, a certurilor cu rudele şi, mai rar, ca urmare a problemelor psihice. De unde reiese că, în faţa vicisitudinilor vieţii, oamenii reacţionează diferit, cei mai slabi dintre ei având nevoie de consiliere acordată de un specialist. "Oamenii cred că dacă o persoană are nevoie de un psiholog înseamnă că este bolnavă psihic, idee total eronată. Există trei etape ale acţiunii sinucigaşului: ideaţia suicidală, tentativa şi actul în sine. Marea majoritate dintre noi a trecut prin prima etapă, a ideaţiei. În general, cei care au avut o tentativă de suicid o vor avea şi pe a doua, iar statisticile arată că femeile recurg la gestul suicidal prin spectaculozitate, în timp ce bărbaţii trec prin această etapă mai radical, gestul fiind de o gravitate exacerbată. În orice caz, a merge la psiholog şi a accepta să fii consiliat nu înseamnă că ai probleme psihice şi asta ar trebui să înţeleagă oamenii, pentru ca depresiile pe care le au să nu îi determine să recurgă la sinucidere", a precizat psihologul Cristinel Roşca.Depresia sau alcoolul, încă nu se ştie foarte clar, l-au împins şi pe un vasluian, în vârstă de 50 de ani, între roţile unui tren aparţinând Căii Ferate Uzinale Hitrom. Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, la Vaslui, pe strada Metalurgiei. Transportat de urgenţă la spital, medicii i-au amputat ambele picioare. În prezent, el se află în afara oricărui pericol, însă dacă până mai ieri trebuia să înfrunte viaţa, având la îndemână şansa de a munci, acum, după ce s-a nenorocit, va fi nevoit să aştepte compasiunea oamenilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite