Când încep să se dea amenzi pentru nepurtarea măştii în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul, Ludovic Orban, a recomandat ca, în primele 48 de ore de la instituirea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice deschise din Bucureşti, să nu se dea amenzi celor care nu poartă masca.

„În ceea ce priveşte portul măştii, cel puţin în primele 48 de ore de la apariţia acestei obligaţii de a purta mască în toate spaţiile deschise recomandarea formulată a fost de a nu amenda din prima, pentru că este posibil ca anumiţi cetăţeni să nu fie informaţi. Nu toată lumea urmăreşte ştirile sau se uită pe online. Sunt oameni care nu urmăresc ştirile şi poate nu au aflat şi din cauza aceasta recomandarea a fost ca în primele 48 de ore cel puţin în spaţiile deschise să fie informaţi doar şi să li se transmită că este necesară purtarea măştii”, a declarat miercuri Ludovic Orban. El a susţinut că nu se ia în calcul închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport, potrivit Digi.24

În urma unei decizii a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, de marţi masca de protecţie a devenit obligatorie peste tot, inclusiv în spaţiile publice deschise. Pe de alte parte, şcolile, grădiniţele, şi universităţile, de stat sau private, funcţionează exclusiv online, restaurantele şi cafenelele nu mai funcţionază la interior. Derogare de la această regulă au restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor sau pensiunilor care pot funcţiona, dar numai pentru servirea persoanelor cazate în cadrul acestor unităţi. În plus, sălile de spectacole, teatrele, sălile de jocuri şi cinematografele şi-au suspendat activitatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite