RECOMANDARE: Aprindeţi luminile şi nu forţaţi depăşirile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozile imense de maşini nu pot fi evitate, dar şoferii ar putea să ajungă mai repede la destinaţie dacă iau în seamă recomandările poliţiei.

Începând de joi şi până sâmbătă seara, chiar şi duminică, spre staţiunile montane şi cele de la malul mării au trecut zeci de mii de maşini iar azi se întorc cele mai multe dintre acestea. Pentru a evita neplăcerile din trafic şi , mai grav, tragediile, poliţiştii rutieri le sugerează şoferilor să nu se hazardeze în depăşiri periculoase, să nu bruscheze comenzile vehiculelor şi să menţină o distanţă de maşina din faţă care să asigure siguranţa în caz de frânare bruscă.

Viteza adaptată şi lumini aprinse

Poliţiştii atrag atenţia şi asupra respectării regimului legal de viteză şi a adaptării acesteia faţă de condiţiile de drum, întrucât aceasta reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.  Folosirea luminilor de întâlnire pe timpul zilei şi pe toate categoriile de drum, asigură un plus de siguranţă, deoarece autovehiculele pot fi văzute mai uşor în trafic.

Începătorii să evite şofatul noaptea
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere, explică poliţiştii.
Poliţia recomandă şi pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

S-a declanşat cea mai mare vânătoare de vitezomani! Peste 400 de radare și 3.200 de polițiști stau la pândă pe pe A1, A2 şi Valea Prahovei

INFOTRAFIC: Accidente, aglomeraţie şi radare la întoarcerea din minivacanţa de Sfântă Maria

Trafic deviat între Braşov şi Bucureşti



Nu conduceţi sub influenţa alcoolului!
Chiar dacă este foarte cald şi câteva beri dau un pus de răcoare unei după-amieze petrecute în trafic, recomandarea autorităşilor ar fi ca şoferii care au băut să evite să conducă. Pe lângă faptul că ar putea rămâne fără permis, orice accident în care ar putea fi implicaţi le adduce un plus de vină.

 Şi la noi legea e aspră
Poliţia le reaminteşte celor care se întorc din srtăinătate că şi la noi legea e aspra. Dacă în afara ţării respect regulile, acelaşi lucru ar trebui să facă şi în România. Nerespectarea celorlaţi participanţi la trafic nu rămâne nepedepsită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite