Rechizitoriul fraudei electorale din judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actele au fost ridicate de către Parchet foto: arhivă
Actele au fost ridicate de către Parchet foto: arhivă

Trei preşedinţi ai unor secţii de votare, dar şi un membru, au fost trimişi în judecată după ce procurorii au adunat probe legate de fraudarea referendumului.

Patru persoane din judeţul Mehedinţi au fost trimise în judecată de procurorii de la Parchetul General. Unul dintre ei este Dumitru Mirea, preşedinte al secţiei de votare 170 Gârla Mare. „În calitate de preşedinte al secţiei, în data de 29 iulie 2012 şi în perioada anterioară acestei date, a întocmit în fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul verbal privind rezultatele referendumului şi lista electorală suplimentară aferente urnei mobile, prin înscrierea pe această listă a aceloraşi persoane de mai multe ori sau a unor persoane care nu au formulat cerere în acest sens, urmată de introducerea în urnă a unui număr de buletine de vot egal cu cel al persoanelor înscrise în fals în această listă. În acest mod, în raport de cele 1391 de persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse în urnă în mod fraudulos 127 de buletine de vot”, se arată în rechizitoriu.

O altă persoană trimisă în judecată este Liviu Cătălin Bondoc, fost preşedinte al biroului electoral al Secţiei de votare nr. 63, Drobeta Turnu Severin. „A întocmit în fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul verbal privind rezultatele referendumului şi lista electorală suplimentară, paginile 2-21 şi 25-29, urmată de introducerea unui număr de buletine de vot (375 buletine) egal cu cel al persoanelor înscrise în fals în această listă. Astfel, în raport cele 1714 persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse în urnă în mod fraudulos 375 de buletine de vot.

Şi la Orşova au constat nereguli procurorii. Gheorghiţă Burca, preşedintele secţiei de votare 70 Orşova, este acuzat că a falsificate un număr total de 49 de semnături pe listele electorale (permanentă şi suplimentară), fapt urmat de introducerea în urnă a unui număr egal de buletine de vot. „Această activitate s-a realizat în următoarele modalităţi: prin dublarea datelor de identificare a persoanelor înscrise la pagina 3 din lista suplimentară în sensul că aceleaşi persoane, dar în ordine inversă, sunt înscrise pe pagina 11 a aceleiaşi liste, precum şi prin înscrierea şi semnarea pe lista suplimentară a unor persoane fictive în sensul că datele de identificare ale acestora nu există (CNP) sau aparţin altor persoane (CI)”, conform procurorilor. O altă persoană trimisă în judecată este Manuela Micu, membru în aceeaşi secţie de votare prezidată de Burca.

„Pe 29 iulie, cu ocazia desfăşurării referendumului naţional a întocmit în fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul verbal privind rezultatele referendumului şi mai multe pagini ale listei electorale suplimentare de alegători, prin înscrierea unor persoane fictive, având CNP – uri invalide, iar seriile şi numerele cărţilor de identitate menţionate în dreptul acestora, aparţinând unor alte persoane, urmată de introducerea unui număr corespunzător de buletine de vot, validând, astfel, prezenţa persoanelor menţionate în fals.

Dosarul va fi judecat la Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite