VIDEO Rechemare masivă. Toyota a anunţat că va aduce în service 1,6 milioane de vehicule. Modelele vizate care s-au vândut şi în România

VIDEO Rechemare masivă. Toyota a anunţat că va aduce în service 1,6 milioane de vehicule. Modelele vizate care s-au vândut şi în România

Este a treia rechemare masivă decisă de responsabilii Toyota

Constructorul auto japonez Toyota a anunţat joi că va rechema la service un număr de 1,6 milioane de vehicule vândute în toată lumea din cauza unor probleme la airbag, o nouă lovitură pentru cel mai mare constructor auto nipon după alte două retrageri demarate începând din luna septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un prim caz, Toyota a explicat că a decis să recheme la service 1,06 milioane de automobile, dintre care 946.000 vândute în Europa, în principal modelele Avensis şi Corolla, pentru înlocuirea airbagului.
 
"Există riscul producerii unui scut circuit intern" care să afecteze sistemul, a explicat constructorul auto nipon.
 
De asemenea, Toyota a lansat o altă rechemare pentru 600.000 de automobile, dintre care 255.000 de unităţi în Europa. În cazul acestor vehicule, trebuie instalat un nou sistem de umflare a airbagului pe partea pasagerului, arată Agerpres. Sistemul actual produs de Takata "prezintă un risc de activare anormală în caz de accident", explică constructorul auto.
 
Aceasta este a treia acţiune de rechemare la service lansată de Toyota în două luni. La începutul lunii septembrie, Toyota a rechemat la service un număr de 1,03 milioane de vehicule hibride, inclusiv modelul Prius, vândute în Japonia, America de Nord şi Europa, din cauza unei probleme de cablaj care poate provoca, în anumite condiţii de uzură, un scurt circuit.
 
O lună mai târziu, Toyota a rechemat la service alte 2,43 milioane de automobile hibride din cauza unei anomalii la dispozitivul de protecţie (failsafe), care ar putea provoca oprirea automobilului. 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările