Reacţia lui Tudorel Toader privind citarea lui Kovesi: Nu am nicio legătură cu acest dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se delimitează de citarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie vineri, în ziua în care aceasta ar fi trebuit să dea interviul pentru postul de procuror-şef al Parchetului European.

„Nu am nicio legătură cu acest dosar. Nu am făcut şi nu fac referiri la cauzele judiciare”, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, ministrul Justiţiei, întrebat despre dosarul vizând-o pe Kovesi şi despre afirmaţiile acesteia.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european şi spune că demersul este unul abuziv.

„Citaţia vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidenţă. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

Este o răzbunare pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie", a declarat Kovesi pentru Europa FM.

Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor este condusă de fostul adjunct al şefului Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan. Adjunctul lui Stan la Secţia pentru anchetarea magistraţilor este procurorul Adina Florea, propusă de trei ori la şefia DNA de către ministrul Justiţiei şi respins de preşedintele Iohannis.

Dosarul în care este citată este cel al aducerii în ţară, din Indonezia, a fostului şef al FNI, Nicolae Popa, pe baza unei plângeri depuse de Sebastian Ghiţă. Poliţia Română a anunţat că operaţiunea a fost organizată de poliţie. Precizările Poliţiei au venit după ce Sebastian Ghiţă a făcut mai multe declaraţii pe acest subiect.

Sebastian Ghiţă a anunţat în decembrie 2018 că a depus o plângere pe numele Laurei Codruţa Kovesi, la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, pentru constituire de grup infracţional organizat, şi susţinea fosta şefă DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. 

Poliţia Română a anunţat însă, într-un comunicat de presă, că achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a unui cetăţean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal şi pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate. Astfel, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câştigător operatorul economic S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziţionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucureşti - Jakarta şi retur.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite