Reacţia SANADOR, după ce un copil a murit în spitalul său în urma unei operaţii de rutină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Reţeaua Sanador a transmis că nu va oferi detalii despre cazul copilului de aproape doi ani care a murit în spital după ce a fost operat de hernie inghinală. „E vorba de un deces din cauza necunoscute”, se arată în răspunsul instituţiei medicale private.

UPDATE Reprezentanţii Spitalului Sanador au revenit cu o informare de presă. Redăm integral mesajul:

„În completarea informării comunicate anterior şi având în vedere fluxul materialelor prezentate de către dvs., vă comunicăm următoarele:

 • conform documentaţiei medicale avute la dispoziţie precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale;

• menţionăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenţei unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR;

•  prin reportajele transmise dezinformaţi publicul, pacienţii noştri şi personalul medical al Spitalului Clinic SANADOR, comunicând opiniei publice informaţii defăimătoare şi existenţa unei culpe a spitalului prin specularea stărilor emoţionale a celor direct implicaţi;

•  difuzarea unor materiale cu referire directă la Spitalul Clinic SANADOR prin care se induce ideea vinovăţiei acestuia, fără existenţa unor mijloace probante şi în lipsa expertizei INML care să stabilească în mod obiectiv cauzele decesului, încalcă grav regulile deontologiei profesionale a activităţii de jurnalism şi obligaţia de informare corectă a telespectatorilor dvs.

În consecinţă, vă solicităm să vă abţineţi de la difuzarea unor informaţii false şi defăimătoare, directe sau indirecte, referitoare la Spitalul Clinic SANADOR sau stabilirea existenţei unei culpe în sarcina acestuia, unitatea noastră urmând a întreprinde toate măsurile necesare către toate autorităţile competente în vederea tragerii la răspundere precum şi acoperirea tuturor prejudiciilor cauzate“.

„Până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declaraţii referitoare la acest eveniment”, transmite Sanador. 

De cealaltă parte, instituţia susţine că echipajul SMURD care a ajuns la faţa locului a fost chemat de aparţinătorii pacientului şi nu de către Spitalul Clinic Sanador. 

„Echipajul s-a alăturat chipei Sanador care iniţiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare”, se mai arată în răspunsul clinicii private. 

 

Un copil a murit la un spital privat din reţeua Sanador, din Capitală, în urma unei intervenţii care ar fi trebuit să fie simplă. Micuţul a fost operat de hernie inghinală sâmbătă după amiază.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite