Reacţia Poliţiei Locale la traseul de 20 de minute al Gabrielei Firea de acasă până la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/ George Călin
FOTO Inquam Photos/ George Călin

Apare o primă reacţie a Poliţiei Locale Bucureşti după un reportaj „România, te iubesc!” de la Pro TV în care se arăta că Gabriela Firea a făcut 20 de minute de acasă până la sediul primăriei.

Concret, în emisiunea din 24 martie, Cosmin Savu a arătat cum poliţiştii comunitari din Voluntari şi-au ocupat locurile în intersecţie, astfel încât maşina în care se afla primarul să se strecoare cu uşurinţă prin intersecţiile oprite de poliţişti. 

Potrivit ştirileprotv.ro, traseul efectuat a fost Voluntari - Bdul. Regina Elisabeta, sediul Primăriei.

„Având în vedere apariţia în spaţiul public a unor informaţii referitoare la activitatea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, aducem la cunoştinţa publicului următoarele:

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti nu cunoaşte traseele pe care se deplasează Primarul General al Capitalei. Instituţia noastră nu a fost niciodată solicitată de către Primarul General în vederea asigurării unor misiuni de însoţire, de fluidizare a traficului pe anumite trasee şi nici de a i se asigura, direct, anumite facilităţi în trafic.

Pe ruta folosită de către Primarul General - prezentată într-un reportaj, de către un post de televiziune - D.G.P.L.C.M.B. are doar un singur post de dirijare a circulaţiei. Restul traseului este asigurat de agenţi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră, instituţie ce nu se subordonează Primăriei Municipiului Bucureşti. Întregul sistem face parte dintr-un plan de fluidizare rutieră al Capitalei, aprobat la nivelul Prefecturii Bucureşti, stabilit de către autorităţile locale şi Poliţia Capitalei.

Primarul General este asimilat funcţiei de demnitar, conform Legii 215/2001, articolul 67 alineatul 1. Primarul General poate beneficia de protecţie din partea Serviciului de Pază şi Protecţie. Chiar şi aşa, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a solicitat şi nu beneficiază de astfel de servicii, nu au fost efectuate activităţi de însoţire în trafic, iar autovehiculul de serviciu nu dispune de sisteme speciale de avertizare”, se arată în mesajul Poliţiei Locale Bucureşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite