Reacţia Poliţiei de Frontieră la scandalul de la bordul cursei Tarom. Ce amendă a primit pasagera care nu a vrut să debarce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Protagonista incidentului de pe cursa Tarom, care pe 17 iulie trebuia să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă spre Cairo, a fost amendată cu suma maximă prevăzută de Legea 61 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţia de Frontieră a comunicat că sancţiunea a fost dată după ce ofiţerii din cadrul Aeroportului Internaţional Henri-Coandă au fost solicitaţi de către autorităţile aeroportuare pentru a interveni la o aeronavă a companiei TAROM ce urma să decoleze în direcţia Cairo, întrucât comandatul aeronavei declanşase procedura specifică de debarcare a unui pasager care începuse să manifeste un comportament violent şi care se opunea debarcării.

Poziţia Poliţiei Române de Frontieră

“La bordul aeronavei, poliţiştii de frontieră însoţiţi de personalul de securitate al companiei, au fost informaţi că o femeie, cetăţean marocan în vârstă de 49 de ani, a manifestat un comportament agresiv faţă de una dintre însoţitoarele de zbor, refuzând legitimarea şi scuipând personalul navigant. 

 Femeia era însoţită de către soţul, un cetăţean egiptean, şi fiul ei, iar la aflarea veştii că i se refuză continuarea călătoriei, adulţii au refuzat debarcarea, manifestând un comportament violent, la care s-au raliat şi ceilalţi pasageri din aeronavă. 

CITEŞTE ŞI Incidentul de la Tarom. Cum au fost pedepsiţi alţi călători care au făcut scandal la bordul avioanelor comerciale

Conform procedurilor, poliţiştii de frontieră şi personalul de securitate au intervenit pentru punerea în aplicare a măsurii de debarcare, intervenţie dificilă atât ca urmare a spaţiului restrâns din aeronavă, cât şi a comportamentului recalcitrant al persoanei vizate, precum şi a celorlalţi pasageri ocupanţi ai locurilor alăturate celor în cauză. 

După finalizarea debarcării, urmare a celor sesizate de membrii echipajului aeronavei, cât şi a celor constatate la faţa locului, cetăţeana din Maroc a fost sancţionată contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar aeronava a rămas la sol până la clarificarea situaţiei şi decolarea în condiţii de siguranţă”, a comunicat Poliţia de Frontieră. Conform unor surse sancţiunea a fost de 1.000 de lei,  suma maximă prevăzută de Legea 61. Soţul femeii, un cetăţean egiptean, a scăpat nesancţionat. 

VIDEO

Reacţia Tarom după un scandal la bordul unei curse spre Cairo. „Fiul mi-a cerut să nu mai zburăm prin România“ 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite