Reacţia lui Marian Godină la vestea că a fost prins ucigaşul poliţistului din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lepa Ionel Marcel FOTO Daneil Dancea
Lepa Ionel Marcel FOTO Daneil Dancea

Marian Godină, poliţist la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), a comentat, marţi dimineaţă, prinderea lui Ionel Marcel Lepa, bărbatul căutat pentru uciderea unui poliţist din Timiş, în timpul unei misiuni, şi rănirea unui alt agent.

„Din păcate, nu a opus rezistenţă”, a scris poliţistul Marian Godină, alături de o fotografie a lui Ionel Marcel Lepa, aflat în custodia poliţiştilor de la SIAS.

Fugarul Marcel Ionel Lepa a fost prins, marţi dimineaţa, în jurul orei 4.45, în casa bunicii unui prieten de-ai săi din localitatea Remetea Mare, din judeţul Timiş.

Potrivit poliţiştilor, Marcel Ionel Lepa, ucigaşul poliţistului Cristian Amariei a fost capturat în timp ce încerca să intre într-o locuinţă din Remetea Mare pentru a se ascunde. Potrivit reprezentanţilor IPJ Timiş, asupra lui Lepa nu s-a tras niciun foc, deşi în momentul capturării, criminalul încă avea asupra lui arma crimei, un pistol de provenienţă sârbească. De asemenea, în momentul în care a fost prins, criminalul avea asupra sa şi încărcătorul cu şase gloanţe. De asemenea, asupra lui Lepa s-a mai găsit un stick de memorie, o cheie de maşină şi o cheie de uşă, cu cartelă de acces.  Potrivit poliţiştilor, fugarul a fost luat prin surprindere în momentul capturării şi nu a opus rezistenţă, nefiind nevoie ca poliţiştii din trupele speciale să facă uz de armă.

În momentul în care a fost prins, acesta avea răni produse prin împuşcare, care datează, cel mai probabil, de duminică, din timpul urmăririi. Astfel, oamenii legii au solicitat intervenţia ambulanţei, care îl va duce pe Ioan Marcel Lepa la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru a primi îngrijiri medicale.

Lepa avea asupra lui un pistol, mai multe gloanţe, două chei, un stick de memorie, un micro-SD şi o folie de pastile.

Cum a fost ucis poliţistul

Cristian Amariei a fost mobilizat duminică împreună cu colegul lui de la postul de Poliţie din oraşul timişean Recaş pentru prinderea unui infractor urmărit internaţional. Cei doi au plecat împreună cu alţi doi poliţişti de la Investigaţii Criminale în satul Izvin, la aproximativ 5 kilometri de Recaş, unde aveau informaţii că Marcel Lepa se ascundea într-o casă. Fugarul a sărit pe o fereastră în faţa agentului Amariei, pe care l-a împuşcat de la mică distanţă cu două gloanţe: unul în zona sternului şi al doilea la baza gâtului, în trahee. Un alt poliţist a fost rănit la picior.  

Lepa a fugit apoi cu unul dintre poliţiştii de la Investigaţii Criminale pe urmele lui, care ar fi tras asupra ucigaşului peste 30 de cartuşe, fără să-l nimerească. După câteva sute de metri, Lepa a pătruns într-o curte şi i-a ameninţat pe proprietari cu pistolul în schimbul cheilor autoturismului. A pornit cu maşina, dar a intrat după câţiva metri într-un şanţ. Deşi poliţistul care-l urmărea a reuşit să-l rănească la umăr, Lepa a reuşit din nou să se facă nevăzut, fugind peste un câmp şi intrând apoi într-un pâlc de pădure. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite