Reacţia lui Dani Mocanu după ce a fost săltat de mascaţi pentru ultimul său videoclip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dani Mocanu, un manelist cunoscut în lumea showbizului, a fost ridicat de forţele de ordine luni dimineaţa, la ora 6:00, din casa lui din Piteşti, fiind cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare.

„Dani Mocanu a fost săltat de mascaţi. Nu ştim prea multe amănunte, dar ni s-a spus că este din cauza videoclipului pe care l-a făcut, cel cu Curwa. A fost reclamat, nu înţeleg cum să vină mascaţii pentru asta, dar aşteptăm detalii de la avocat”, a declarat fratele manelistului pentru publicaţia Wowbiz.

Potrivit sursei citate, audierea manelistului a durat doar câteva minute, la ieşirea din arest, acesta mărturisind apropiaţilor că nu se aştepta ca o melodie a sa să provoace atâta tevatură.

Parchetul a emis luni un comunicat prin care se explică ce anume a condus la această situaţie, în ceea ce-l priveşte pe manelist.

„Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucurşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, faptă prev. de art. 368 Cod penal. În cuprinsul ordonanţei prin care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale au fost reţinute următoarele: 

În cursul lunii aprilie a anului 2019, o peroană de sex masculin a postat pe platforma de media online Youtube un videoclip ce instigă la ură şi discriminare împotriva femeilor, videoclip ce are până în prezent peste 17 milioane de vizualizări”.

În cursul zilei de 29 iulie 2019 a fost efectuată o percheziţie domiciliară la o adresă din oraşul Ştefăneşti, judeţ Argeş, iar ulterior efectuării percheziţiei suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti. 

Facem precizarea că dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale este o instituţuţie reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” se arată în comunicatul Parchetului.

Dacă va fi găsit vinovat, potrivit art. 368 Cod penal, Dani Mocanu riscă să stea la închisoare de la 6 luni la 3 ani sau să fie sancţionat cu amendă.

“Centrul Filia, care susţine drepturile femeilor şi egalitatea de gen, a reclamat, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD),  piesa „Curwa”, a lui Dani Mocanu.”, a dezvăluit vice.com. Piesa „consolidează atitudini misogine şi legitimează o cultură a violului şi violenţei îndreptate împotriva femeilor prin versurile sale şi prin videoclipul realizat”, se arată în reclamaţie. ONG-ul doreşte ca faptele de discriminare să fie constatate în spaţiul public, manelistul să fie sancţionat şi melodia să fie retrasă.

Acuzat de proxenetism şi trafic de persoane, cu averea aflată sub sechestru şi cu lumina reflectoarelor asupra sa, cântăreţul a reuşit să devină cel mai ascultat artist român de pe Youtube, în cea de-a doua parte a anului 2017. Perioada coincide cu începutul problemelor sale cu legea. Într-un studiu realizat de Zelist, contul său „Dani Mocanu Oficial” a înregistrat, în acea perioadă, 89,6 milioane de vizualizări, atingând un număr impresionant de 928.000 de abonaţi.  Pe locul secund se află Smiley - 68,36 milioane de vizualizări, cu 475.000 de abonaţi, iar pe locul trei, starul internaţional Inna - 68,2 milioane de vizualizări, cu 3.8 milioane de abonaţi, semn că Dani Mocanu se bucură de un succes uriaş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite