Reacţia Ambasadei Suediei la Bucureşti privind maşina cu plăcuţe de înmatriculare controversate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Suediei la Bucureşti a reacţionat, duminică seara, la informaţiile apărute în presa românească, conform cărora plăcuţele personalizate de înmatriculare din Suedia nu ar fi permise în afara graniţelor statului nordic.

UPDATE 10.15 Proprietarul autoturismului Audi cu numărul mu*e PSD a rămas fără permis de conducere, dar şi fără plăcuţele de înmatriculare. În aceste momente, Răzvan Ştefănescu se află la Brigada Rutieră Bucureşti.


Ambasada a scris pe contul oficial de Facebook:

„În acest weekend, câteva site-uri din presa românească au spus că plăcuţele de înmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise în afara graniţelor Suediei. Aceste informaţii făceau referire la o maşină înmatriculată în Suedia, cu plăcuţe de maşină personalizate, care a fost în centrul atenţiei presei în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit pe canalele social media şi prin intermediul unor site-uri de presă care nu au verificat corectitudinea informaţiei. Ulterior,  unele dintre site-uri şi-au şters sau modificat respectivele articole.

Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate.”  

Reacţia Ambasadei vine după ce în presa locală din Craiova au apărut informaţii, infirmate ulterior, potrivit cărora proprietarul autoturismului Audi cu număr anti-PSD ar putea fi subiectul unui dosar penal deschis de poliţiştii din Craiova.

Proprietarului deja celebrei maşini Audi înmatriculate în Suedia cu numărul preferenţial "MUIEPSD" a ajuns vineri, 27 iulie, în Craiova. Şoferul a parcat în faţa Primăriei Craiova, a plătit taxa de parcare, apoi a început să facă filmuleţe pe care le-a postat pe reţelele sociale.

"Cea mai căutată maşină din România este aici, în Craiova. Tocmai ce am fost somat de Poliţia Locală să ocup doar un loc de parcare. Carmen Dan a pus un întreg arsenal să oprească această maşină, iar acum este în Craiova", a spus şoferul.

Imagine indisponibilă

„Bannerul“ uriaş decupat în mirişte. Cine sunt autorii mesajului vizibil din avion: „Încercăm să mai facem unul, mai mare“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite