Razie la transportatori. 30 de tone de fructe au fost confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, poliţiştii verifică TIR-urile care transportă produse achiziţionate intracomunitar în filtre rutiere, la sediul a două centre comerciale, precum şi la societăţile comerciale înscrise în documentele de transport şi efectuează şi patru percheziţii la domiciliul a patru suspecţi de evaziune fiscală.

Până la această oră, au fost verificate 15 TIR-uri, fiind ridicate în vederea confiscării 30 de tone de piersici, cireşe şi caise, iar un TIR care transporta produse din carne de pui a fost indisponibilizat, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Mai precis, în filtrele instituite în cinci zone de acces în Bucureşti ( km. 36 - A1, km. 20 - A2, şoseaua Bucureşti - Târgovişte, judeţul Ilfov, şoseaua Bucureşti - Giurgiu şi Afumaţi, şoseaua Bucureşti - Urziceni), poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea ( datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de marfuri.

În cadrul acţiunii sunt verificate şi două centre comerciale din Capitală, poliţiştii verificând tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata T.V.A.-ului intracomunitar.

Pentru efectuarea tuturor verificărilor în timp real, la nivelul Capitalei acţionează şi şase echipe mobile de poliţişti, care preiau informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale, cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale, deplasându-se de urgenţă la sediile sociale ale acestora, mai informează Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii vor verifica legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.

De asemenea, sunt în derulare şi patru percheziţii la domiciliile a patru suspecţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata T.V.A. intracomunitar, prejudiciul în acest caz depăşind 250.000 de euro.

Operaţiunea este derulată de poliţişti ai Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., împreună cu poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică şi de rutieră din cadrul D.G.P.M.B.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite