Razie în Capitală. Pe cine au „vânat” poliţiştii de la Rutieră FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
61 de şoferi au fost amendaţi pentru că au oprit sau staţionat în locuri nepermise FOTO Mihaela Cojocariu
61 de şoferi au fost amendaţi pentru că au oprit sau staţionat în locuri nepermise FOTO Mihaela Cojocariu

Peste 60 de şoferi au fost amendaţi miercuri de poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei pentru că au oprit sau staţionat neregulamentar. Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că, de la începutul acestui an, au fost date peste 16.300 de amenzi pentru astfel de abateri.

Acţiunea poliţiştilor a avut loc pe Calea Moşilor, pe Calea Victoriei şi în Piaţa Alba Iulia.

„Activitatea desfăşurată miercuri de Brigada Rutieră se încadrează într-un plan de măsuri mai ample, de durată mai lungă, la nivelul municipiului Bucureşti şi care are în atenţie în mod special problematica staţionărilor şi opririlor neregulametare. Am ales pentru ziua de astăzi câteva zone centrale care presupun un flux important de vehicule şi care, din păcate, sunt caracterizate de acest fenomen al opririlor şi staţionărilor neregulamentare în condiţiile în care avem cel puţin trei parcări cu capacitate mare de preluare”, a declarat comisarul de poliţie Aurelian Călinească.

Acesta a declarat că, de cele mai multe ori, şoferii aleg să staţioneze neregulamentar, asta deşi au parcări în apropiere.

„Ceea ce surprinde este tocmai acest lcuru, că deşi parcările sunt la câţiva paşi, mulţi dintre conducătorii de autovehicule ignoră acest lucru cu bună ştiinţă şi voinţă de data aceasta şi preferă să oprească vehicululele exact în zona în care au o problemă de rezolvat, fără a conştientiza faptul că prin acest comportament generează disconfort pentru colegii din trafic” a mai spus comisarul Călinească.

Şi de această dată, şoferii au căutat cele mai bune scuze pentru a încerca să scape de amenzile date de poliţişti.

„Nu am văzut semnul. Dumneavoastră îl vedeţi? Este ascuns printre frunzele copacilor şi din cauza asta trebuie să scoatem noi bani din buzunare”, a declarat un şofer nemulţumit care de fapt fusese amendat pentru că staţionase într-o staţie de taxi.

Nu am stat mult, am stat câteva minute. Mi-am lăsat şi numărul de telefon în geam...aşa se face, a declarat unul dintre şoferii amendaţi

Deşi avea un loc special rezervat, un taximetrist a parcat lângă acest spaţiu, fiind sancţionat.

„Unde voiaţi să parchez? Unde să stau? Nu vedeţi că locurile noastre sunt ocupate? De ce să plătesc eu pentru greşeala lor?!”, a precizat taximetristul.

Deşi majoritartea şoferilor acceptau în cele din urmă faptul că au greşit, un tânăr bucureştean le-a spus poliţiştilor că nu a avut altă alternativă şi a procedat şi el aşa „cum se face” şi şi-a lăsat numărul de telefon în geam.

„Nu am stat mult, am stat câteva minute. Mi-am lăsat şi numărul de telefon în geam...aşa se face. În afară de mine mai sunt alţi 30 – 40 de şoferi care au parcat la fel. Ei de ce nu primesc amendă şi primesc doar eu?!”, s-a arătat revoltat tânărul.

În momentul în care i s-a spus că peste drum este o parcare care are locuri libere, acesta răspuns: „Şi dacă mă duc să parchez acolo, pe unde traverseze? Evit să comit o ilegalitate privind parcarea, dar mă faceţi să comit alta traversând printr-un loc nepermis”, a mai spus tânărul.

Cu ce amenzi s-au ales cei care au încălcat legea

Astfel, poliţiştii au aplicat miercuri 89 de sancţiuni, dintre care 61 pentru oprirea şi staţionarea neregulamentare, în valoarea totală de 25.00 de lei. În cazul şoferilor care nu au venit la maşină până au plecat poliţiştii, aceştia le-au lăsat în geam pliante de sancţionare.

„Oprirea neregulamnetară presupune imobilizarea voluntară a vehiculului pe o durată mai mică de 5 minute, iar staţionarea neregulamentară înseamnă imobilizarea valuntară pe o durată mai mare de 5 minute. Pentru aceste două abateri au fost avute în vedere două categorii de sancţiuni. Pentru oprire neregulamentară, şoferii au fost sancţionaţi cu 2 - 3 puncte amendă, adică 250 de lei, şi 2 puncte de penalizare. În cazul staţionarării neregulamentare vorbim de 4 - 5 puncte amendă, adică cel puţin 500 de lei, şi 3 puncte de penalizare”, a mai explicat comisarul de poliţie Aurelian Călinească.

Au mai fost dat sancţiuni şi pentru nepurtarea centurii de siguranţă, vorbit la telefon şi pentru neoprirea la trecerea de pietoni.

Brigada Rutieră a Capitlei atrage atenţia asupra faptului că, în perioada 1 ianuarie – 31 mai au fost date 16.346 de sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite