Război în PSD. Primarul Robert Negoiţă îl acuză pe deputatul Sebastian Ghiţă că l-ar fi ameninţat cu moartea. Ghiţă: „A visat urât noaptea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Robert Negoiţă spune că ar fi fost ameninţat cu moartea de Sebastian Ghiţă FOTO Adevărul
Primarul Robert Negoiţă spune că ar fi fost ameninţat cu moartea de Sebastian Ghiţă FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, s-a prezentat marţi la sediul Parchetului General pentru a depune o plângere împotriva colegului său de partid, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză că l-ar fi ameninţat cu moartea. În urmă cu trei ani, Ghiţă depunea la rândul lui o plângere asemănătoare împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, care a fost condamnat la un an de închisoare pentru şantaj.

UPDATE În replică, Sebastian Ghiţă spune că este gata să pună la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiţă. "Daca te simti amenintat cu moartea nu astepţi 10 zile să reacţionezi. Ori a visat urât ieri noaptea, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon", a declarat deputatul PSD pentru RTV.

"Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon", a declarat Sebastian Ghiţă.

Reporterii adevărul.ro au încercat să ia legătura ci Robert Negoiţă, însă acesta nu a răspuns la telefon.Secretara acestuia ne-a îndrumat să vorbim la biroul de presă.

Negoiţă: Ghiţă a spus că mă termină

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat Negoiţă.

Edilul Sectorului 3 a mai arătat că justiţia trebuie să lămurească acest caz şi că are încredere în anchetatori.

Întrebat cum au sunat ameninţările, în special cele cu moartea, Negoiţă a răspuns: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Robert Negoiţă a mai spus, întrebat dacă a înregistrat convorbirea telefonică în care a fost ameninţat: "Nu fac aşa ceva, nu sunt securist", el precizând, în acelaşi context, că ştie că instituţii abilitate ale statului înregistrează convorbiri telefonice.

Primarul a mai arătat că nu era în relaţii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghiţă.

Plângerea lui Negoiţă a fost înregistrată la Registratura Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), urmând să fie repartizată unui procuror.

Negoiţă a spus că va reveni la Parchet atunci când va fi chemat de un procuror, pentru declaraţii.

Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă sunt colegi de partid - PSD, unde primul este vicepreşedinte, iar al doilea, deputat de Prahova.

Război în PSD. Ameninţări cu moartea


Ghiţă, ameninţat la rândul lui cu moartea

În urmă cu trei ani Sebastian Ghiţă reclama că a fost ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu. 

"Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie. Aceştia au încercat să obţină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte. Nu am luat în nici un moment în calcul varianta acceptării şantajului şi am acţionat în consecinţă", declara Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a depus atunci o plângere la Parchetul General, acuzându-l pe Vîntu că "a proferat ameninţări cu suprimarea fizică".

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Vîntu prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghită, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. 

Un an mai târziu, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare în acest dosar.

CITIŢI ŞI

Concesiunea ciudată a marilor parcuri din Sectorul 3 către o firmă apropiată de fratele lui Omar Hayssam

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite