Răsturnare de situaţie în cazul crimelor din Oneşti: Poliţişti cercetaţi pentru tenativă de omor asupra ucigaşului, dosar separat pentru şefii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul Gheorghe Moroşanu. Imagine: Facebook
Criminalul Gheorghe Moroşanu. Imagine: Facebook

Dosarul crimelor de la Oneşti – cel în care ucigaşul Gheorghe Moroşanu este cercetat pentru uciderea celor doi muncitori pe care i-a luat ostatici, precum şi intervenţia eşuată a poliţiştilor – va fi instrumentat fără partea referitoare la acuzaţiile de neglijenţă în serviciu la adresa şefilor Poliţiei, pentru care s-a constituit o anchetă separată.

Tot separat va fi cercetată o posibilă tentativă de omor la adresa criminalului Gheorghe Moroşanu, presupus a fi comisă de către poliţiştii care au pătruns în apartament după ce acesta i-a ucis pe ostatici. Este vizată partea în care Gheorghe Moroşanu a fost împuşcat de poliţişti, după comiterea faptelor. Atunci, criminalul a avut nevoie de spitalizare din cauza mai multor plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen, dar acum acesta este vindecat.

disjungere morosanu

 

Ce despăgubiri cer familiile celor ucişi

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul rudelor celor doi muncitori ucişi de Gheorghe Moroşanu, a arătat că s-au finalizat audierile pentru părţile civile în dosarul crimelor din Oneşti. 

„Atât familia Pătatu cât şi Istoan, au fost audiate de procuror cu privire la pretenţiile civile şi modul în care au fost anunţate de către poliţişti despre desfăşurarea evenimentelor din apartamentul lui Moroşanu. Tragem concluzia că procurorul a demarat anchetă şi a dispus disjungerea cauzei cu privire la şefii IPJ Bacău urmând să fie făcute cercetări şi cu privire la o posibilă neglijenţă în Serviciu sau chiar abuz în serviciu în legătură cu conducerea din Bucureşti şi lipsa de preocupare a acestora în ceea ce priveşte trimiterea elicopterului. S-a reconfirmat suma de 2.000.000 de euro despăgubiri civile către familia Istoan. P entru familia Pătatu urmează să trimitem, zilele următoare, pretenţiile civile”, arată avocatul Adrian Cuculis.

Fratele unui dintre cei doi muncitori ucişi de Gheorghe Moroşanu în urma intervenţei eşuate a poliţiştilor din Oneşti, cumnata şi nepoţii celui decedat solicită despăgubiri morale, anunţă avocatul Adrian Cuculis.

Rudele acestuia vor ca criminalul Gheorghe Moroşanu să răspundă în soliddar cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi cu Poliţia Română.

Intervenţie eşuată a poliţiştilor

Pe data de 1 martie, doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Bărbatul i-a ucis cu un cuţit. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de şase ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Ulterior, conducerea Poliţiei Judeţene Bacău şi a Poliţiei Oneşti a fost demisă şi a fost sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu, a anunţat ministrul de Interne Lucian Bode.

Din cercetările ulterioare a rezultat că agresorul - Gheorghe Moroşan - avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante cu care apoi şi-a imobilizat victimele. El a început să lovească victimele, cu cuţitul, după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, conform procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite