Răsturnare de situaţie în cazul Caracal. DIICOT a reţinut un bărbat care ar fi violat-o pe prima victimă a lui Gheorghe Dincă înainte ca acesta s-o omoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incă un suspect ajunge după gratii în cazul Caracal. Procurorii DIICOT au reţinut un bărbat care ar fi violat-o pe Luiza Melencu înainte ca Gheorghe Dincă să o ucidă, chiar în casa groazei.

Procurorii DIICOT au mai reţinut un bărbat în cazul „Caracal”. Acesta este acuzat că a violat-o alături de Gheorghe Dincă pe victima Luiza Melencu (18 ani). 

Ştefan Ripiceanu, are 46 de ani şi a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul anchetei.

”Cu puţin timp în urma, procurorii DIICOT - Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta. În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Gheorghe Dincă a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism”, anunţă DIICOT. 

Bărbatul, care era un apropiat al lui Dincă şi care era folosit la muncile din gospodărie, i-a solicit lui Dincă să îi permită să aibă realţii sexuale cu adolescenta.

”La explicaţiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Gheorghe Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, potrivit DIICOT.

Bărbatul reţinut miercuri este fără ocupaţie, fără pregătire, consumator de băuturi alcoolice, necăsătorit şi fără copii.  

 

Potrivit şefei DIICOT Ripiceanu nu este cunoscut cu antecedente penale „şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT”.

„Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă. Inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia”, a precizat Hossu.

Cine este prietenul lui Dincă. Declaraţiile lui Felix Bănilă

De altfel, în septembrie, Felix Bănilă fostul şef DIICOT spunea că s-au dispus expertize genetice în privinţa unei persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă. Era vorba despre Ştefan Risipiceanu.

„Tot în 7 august 2019, s-a dispus specialiştilor din Institutul Naţional de Criminalistică stabilirea profilului genetic al unei persoane din anturajul inculpatului, Risipiceanu Ştefan, şi compararea profilului genetic determinat al acestuia, precum şi a profilelor genetice ale inculpatului şi victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de păr, a urmelor de contact şi a mai multor obiecte purtătoare de urme, ridicate din casa şi autoturismul inculpatului”, arăta Felix Bănilă.

Ancheta în cazul crimelor din Caracal se va încheia curând

Giorgiana Hosu, procurorul-şef interimar al DIICOT, a anunţat că ancheta în cazul Caracal va fi finalizată în acest an.

"Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştinţă, finalizarea dosarului până la sfârşitul acestui an", a declarat şefa DIICOT într-o declaraţie de presă.

Reconstituirea răpirii Luizei Melencu

Pe 17 septembrie, la reconstituirea uciderii Luizei, Gheorghe Dincă le-a povestit anchetatorilor ce a făcut cu adolescenta, din momentul în care a luat-o pe în maşina sa.

Criminalul ar fi luat-o pe tânără din centrul oraşului Caracal şi nu s-ar fi dus direct acasă la el, a trecut pe acolo, dar apoi s-a dus până în satul fetei, la destinaţie, unde a imobilizat-o în maşină.

Gheorghe Dincă ar fi ucis-o pe Luiza în ziua în care a răpit-o, în luna aprilie. Acesta a fost arestat la sfârşitul lunii iulie pentru răpire, iar între timp a fost acuzat şi pentru omor calificat. 

Bărbatul de 66 de ani a recunoscut cele două crime după ce legiştii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om.

De asemenea, hainele, bijuteriile şi firele de păr descoperite în maşina şi casa suspectului sunt ale Alexandrei, a doua victimă a criminalului. Probele arată că a ucis-o şi incinerat-o pe Alexandra chiar în curtea casei sale. Bărbatul a recunoscut, la audieri ca a omorât-o pe fată imediat ce şi-a dat seama că aceasta sunase după ajutor. 

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, pe 24 iulie, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că a fost sechestrată şi violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din judeţul Dolj, a dispărut în condiţii similare: a luat o maşină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă.

Citeşte şi

Cine este bărbatul arestat pentru violarea Luizei Melencu alături de Gheorghe Dincă. Era omul „bun la toate“ în casa criminalului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite