Răpus de apele din care a salvat vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de intervenţie caută de mai bine de două zile trupul unui scufundător profesionist, înecat în lacul de acumulare Fântânele. Emil Bondrescu (36 de ani), comandantul Gărzii de Intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, s-a scufundat vineri pentru ultima oară.

Lacul de acumulare din localitatea doljeană Fântânele i-a adus lui Emil Bondrescu sfârşitul. Tânărul salvator intrase în apă ca să fixeze o pânză specială la gura unui canal. Era însoţit de un grup de prieteni, toţi scafandri.

„Unul a coborât în apă de vreo trei ori, iar a patra oară n-a mai ieşit. Am auzit cum cineva zicea «Trage repede de aţă, că Emil s-a dus în jos!». S-au adunat toţi şi se chinuiau să-l ridice. Strigau cât puteau «Emil! Emil!». Degeaba. Nu a mai ieşit la suprafaţă",povesteşte Traian Lupu, martor al tragicului incident.

Un prieten de-al scafandrului a pus imediat mâna pe telefon şi a sunat la 112. La scurt timp, în zonă au ajuns forţele de ajutor şi medicii SMURD.

„Subofiţerul se afla în afara programului şi avea aprobată părăsirea garnizoanei. Am înţeles că ultima dată când a intrat în apă se legase cu o aţă de siguranţă pe care o ţinea o altă persoană aflată pe stăvilar. La un moment dat, acesta a văzut cum ies bule de aer din apă. Este posibil ca presiunea apei să-i fi smuls masca de pe faţă", a declarat căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt la ISU Dolj. Aseară, la închiderea ediţiei, căutările continuau încă.

Colegii spun că Emil se implica total în acţiunile de salvare. „Era ultimul care ieşea din apă când eram solicitaţi la cazuri de înec. Nu pleca până nu îşi îndeplinea misiunea", povesteşte dr. Cristiana Geormăneanu, de la SMURD.

„Ne bazăm pe intuiţie"

Scafandrul se pregătea intens pentru acţiunile de salvare. „Prin baraje, vizibilitatea este foarte redusă, de aproximativ o jumătate de metru, în cazurile cele mai fericite. Atunci când nu vedem nimic, ne bazăm pe intuiţie", a povestit Emil Bondrescu, în urmă cu un an, reporterilor „Adevărul de Seară Craiova". 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite