Raportul MAI despre violenţele din 10 august 2018 a fost declasificat. Ministrul de Interne: Nu pot da detalii din el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenţe la protestul diasporei dn 10 august 2018, în Piata Victoriei FOTO Inquam Photos / Adrian Neagoe
Violenţe la protestul diasporei dn 10 august 2018, în Piata Victoriei FOTO Inquam Photos / Adrian Neagoe

Raportul Ministerului de Interne despre violenţele din 10 august 2018 a fost declasificat de către ministrul de Interne, Marcel Vela, şi transmis către procurorii DIICOT care se ocupă cu investigarea evenimentelor. Ministrul a precizat că nu poate oferi detalii presei despre conţinutul raportului.

„La nivelul MAI, comisia constituită a lucrat pentru a analiza oportunitatea şi tot ceea ce ţine de procedura legală pentru declasificarea raportului din 10 august, raport cu privire la protestele din 10 august, clasificat de conducerea MAI. Astăzi, raportul este declasificat. MAI a decis, conform legii, această declasificare. Tot astăzi, am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde există un dosar penal deschis cu privire la toate sesizările legate de toate evenimentele din 10 august 2018. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi acum folosit în ancheta penală. Având în vedere că ancheta este în derulare, datele din raport sunt la dispoziţia DIICOT”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela. 

Acesta a precizat că ministerul de Interne nu poate da detalii publice din raport până atunci când ancheta nu va fi finalizată de către DIICOT şi a refuzat să se pronunţe cu privire la implicaţiile raportului asupra celor responsabili de violenţele din 10 august 2018.

„Am promis că îl vom desecretiza şi m-am ţinut de cuvânt”, a mai spus Marcel Vela, explicând că-şi doreşte transparentizarea ministerului de Interne. Acesta a mai precizat că toate instituţiile, inclusiv Jandarmeria Română, au fost de acord cu desecretizarea raportului şi că nu înţelege „de ce Carmen Dan a refuzat desecretizarea”.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violenţele de la mitingul diasporei  din 10 august anul trecut. De asemenea, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi. Pînă acum au fost audiaţi peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite