Raluca Prună i-a propus pe procurorii Marius Bulancea şi Paul Dumitriu pentru funcţiile de şefi ai Secţiei a II-a din DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună,  a transmis Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului, două propuneri pentru funcţiile de şefi a Secţiei a II-a din DNA, de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Este vorba de procurorii Marius Bulancea şi Silviu Paul Dumitriu.

Marius Bogdan Bulancea şi Silviu Paul Dumitriu sunt în prezent delegaţi deja pe funcţiile de procuror şef şi procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, numirile în aceste funcţii se fac de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”, arată un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei citat, în desemnarea celor două propuneri, ministrul Justiţiei a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, experienţa profesională şi managerială relevantă şi capacitatea decizională.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite