Rafila: Sunt oarecum surprins de evoluţia epidemiei cu noul coronavirus. Încă nu ştiu care e cauza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi numărul românilor ieşiţi din izolare a crescut, numărul persoanelor infectate a scăzut. ”Sunt oarecum surprins de evoluţie”, a declarat virusologul Alexandru Rafila.

Prof.dr. Alexandru Rafila s-a declarat surprins de evoluţia din ultimele xile ale epidemiei de la noi din ţară.  Acesta a spus că, în ciuda faptului că tot mai mulţi români au ieşit din izolare şi sunt pe stradă, numărul celor infectaţi a scăzut. 

”Am discutat mult că suntem într-o zonă de platou şi aveam 300-350 de cazuri pe zi, în medie. S-a întâmplat un fenomen – încă nu ştiu care este cauza, dar sunt bucuros că s-a întâmplat – şi anume de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri şi am avut o medie de 200 pe zi. Nu s-a întâmplat deloc sau s-a testat mai puţin în vreo zi. Dar nu am avut niciodată o serie de patru zile cu o medie de 200 de cazuri. O să vedem dacă este o întâmplare sau acest trend se menţine. Sunt oarecum surprins de această evoluţie, pentru că, în ultima perioadă, lumea a fost mai prezentă pe străzi. Sunt curios ce va fi în perioada următoare.”, a mărturisit Rafila la B1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite