Raed Arafat: „Nu li se va interzice medicilor să lucreze simultan la stat şi în sistemul privat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că medicilor nu li se va interzice să lucreze simultan în spitalele de stat şi în sistemul privat, dar a precizat că există un conflict de interese în aceste situaţii.

Reglementarea situaţiei prin anumite măsuri de control ca să nu existe practici de conflict de interese între cele două sectoare – acest lucru poate să apară, dar de a nu permite medicilor să lucreze în ambele locuri –eu vă spun că nu există nicio intenţie, cum s-a vehiculat“, a declarat Raed Arafat în cursul unei emisiuni difuzate de TVR.

Întrebat dacă statul va mai da sau nu bani către spitalele private, Arafat a spus că pentru internare, intenţia este să nu se mai dea bani, „însă pentru ambulatoriu, suma alocată de minister a crescut, unde 80%, poate mai mult de 80% din furnizorii de servicii sunt privaţi“.

Pe de o parte, au crescut unele sume. Pe de altă parte, nu se mai finanţează, pentru că avem nevoie de bani pentru alte proiecte“, a subliniat acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite