Raed Arafat: O echipă de căutare-salvare este în pre-alertă, ar putea fi trimisă în Turcia

Raed Arafat: O echipă de căutare-salvare este în pre-alertă, ar putea fi trimisă în Turcia

mai multe clădiri s-au prăbuşit în Tucia din cauza cutremurului FOTO Profimedia

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat vineri că România ar putea trimite, în urma cutremurului din Marea Egee, care s-a resimţit în Turcia şi Grecia, o echipă de căutare-salvare, în cazul în care vor exista solicitări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit secretarului de stat, echipa de căutare-salvare se află în prezent în stare de "pre-alertă".
 
"Noi suntem în aşteptarea evaluării şi a solicitării din partea lor. În cazul în care există orice solicitare din partea lor normal că ne vom implica. Deja echipa noastră de căutare-salvare este pusă în pre-alertă şi se pregăteşte, în cazul în care se solicită poate pleca. Avem şi acordul premierului în acest sens că se ştie despre această problemă şi, dacă apare ceva în sensul în care se solicită sprijin, noi suntem gata să plecăm. Vorbim despre echipa de căutare-salvare", a afirmat Arafat, citat de agerpres.ro.
 
Un puternic seism cu magnitudinea 7 s-a produs vineri în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia, au anunţat centrele seismologice locale şi internaţionale, a informat Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările