Raed Arafat se apără în faţa acuzaţiilor aduse de românca de la Bruxelles: „Este normal să fie şi o doză de subiectivism în prezentarea intervenţiei de la Colectiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raed Arafat, secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, a comentat pe site-ul adevarul.ro, ca răspuns la acuzaţiile aduse de Ramona Strugariu, după prezentarea intitulată „Incendiu într-o discotecă din România“, susţinută de Arafat la Bruxelles. Secretarul de stat spune că o prezentare a unei intervenţii ca cea din Colectiv include toate aspectele, mediatice şi de anturaj, care au avut un impact asupra gestionării situaţiei.

După articolul publicat pe adevarul.ro, care reda integral textul semnat de românca Ramona Strugariuprezentă în data de 4 februarie 2016, la conferinţa susţinută de Raed Arafat în amfiteatrul F2 104 al Facultăţii de medicină din cadrul Universităţii Libere Bruxelles, secretarul de stat s-a apărat în faţa acuzaţiilor aduse. Vă redăm integral comentariul publicat de Raed Arafat la articolul O româncă de la Bruxelles, despre „lecţiile“ predate de Raed Arafat după cazul Colectiv: „Nu mai ţine minte că plimba părinţi disperaţi prin Europa“: 

---- 

„Când, pe contul meu de facebook, am scris de o doamnă de origine română, care a primit răspunsuri elocvente din partea colegilor din Belgia, mai ales afirmaţia că România a reacţionat în mod optimal în faţa unei catastrofe şi faptul că o catastrofă nu este ca o intervenţie de zi cu zi la un caz obişnuit, era vorba despre autoarea acestui articol.

Modul în care prezintă cele spuse de mine la Bruxelles este scris într-un mod în care să demonstreze cât de arogant şi incorect este doctorul Arafat. A uitat însă că în sală erau şi alţi medici români care au ascultat şi care pot să-i răspundă la ce a scris. Acolo am fost la invitaţia Universităţii Libere din Bruxelles ca să prezint intervenţia şi a modului în care s-a acţionat din punctul meu de vedere şi nu punctul de vedere al presei sau al doamnei Strugariu.

Tocmai, dacă vorbim de dreptul la liberă exprimare, acest drept îl avem cu toţii că să putem să răspundem la acuzaţiile nefondate lansate de persoane fizice sau unele ONG-uri sau unii reprezentanţi ai mediei. O prezentare a unei intervenţii cum era cea de la Colectiv include toate aspectele, inclusiv cele mediatice şi de anturaj care au avut într-un fel sau altul impact asupra gestionării situaţiei şi este normal să fie şi o doză de subiectivism în prezentare pentru că lucrurile se prezintă de către persoana implicată, care vede lucrurile din punctul ei de vedere sau din punctul de vedere al participanţilor la gestionarea situaţiei.

În cadrul prezentării am arătat şi unele aspecte ce pot fi ameliorate, iar noi continuăm să analizăm intervenţia pentru lecţiile învăţate care reprezintă o analiză obiectivă a situaţiei prin care am trecut. Aşa că, criticile vor continua, iar noi vom continua să prezentăm punctul nostru de vedere, cu care sunt mulţi experţi de acord faţă de criticile care până acum nu au provenit din partea unor experţi în domeniu!“ (Raed Arafat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite