Raed Arafat: "Îmi dau demisia, dacă se modifică legea sănătății"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat este medicul care a pus bazele SMURD-ului
Raed Arafat este medicul care a pus bazele SMURD-ului

Subsecretarul de stat Raed Arafat și-a exprimat nemulțumirea față de proiectul noii legi a sănătății și a amenințat că va demisiona din funcția dețiuntă la Ministerul Sănătății, dacă nu va fi revizuit capitolul care reglementează medicina de urgență.

"Sistemul actual (de medicină de urgență) e bine reglementat pe o anumita viziune, o anumita direcție. Este considerat exemplu de bună-practică pentru întreaga regiune și sugerăm ca el să nu fie reformat cel puțin până ce nu vedeți impactul reformei și asupra altor sectoare", a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat, arătând că motivul dezvoltării sistemului de urgență până acum este că a fost sprijinit de toată lumea, inclusiv de guvernul actual, potrivit HotNews.

"Decizia finală asupra sistemului actual de urgență rămâne să fie una politică, dacă după toate dezbaterile și după punctul de vedere al FMI, care zice clar că sistemul de urgență din România funcționează, noi creăm cu totul alte concepte", a mai precizat Arafat.

Întrebat dacă va demisiona în cazul în care legea sănătății va fi adoptată în forma actuală, Raed Arafat a răspuns că cei care au conceput legea trebuie să o dea mai departe și că cei care au conceput noul sistem trebuie să fie și cei care implementează, deci, "în momentul în care partea care vizează medicina de urgență din lege iese în această formă, eu cred că plecarea mea este una normală pentru că nu mai am scopul de muncă la nivelul Ministerului".

În cazul în care capitolul care vizează medicina de urgență din vechea lege 95/2006 va fi adoptat integral în noua lege a sănătății, Arafat își va continua activitatea ca subsecretar de stat. "Eu mă limitez să vorbesc despre domeniul de urgență, pentru că aceasta este expertiza mea. Dacă se schimbă conceptul de bază atunci vor trebui să vină persoane care se pricep la noul concept să-l implementeze".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite