Raed Arafat: 4,5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat a declarat că cel mai probabil 4,5% din populaţia României
a fost deja infectată FOTO Inquam Photos / Octav Ganea (arhiva)
Raed Arafat a declarat că cel mai probabil 4,5% din populaţia României a fost deja infectată FOTO Inquam Photos / Octav Ganea (arhiva)

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat, vineri, că există bolnavi de COVID încă nedepistaţi, astfel cazurile testate pozitiv sunt mai puţine decât cazurile totale din societate. De aceea, purtarea măştii este încă necesară.

Secretarul de stat în Ministerul Afaceilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri, că cel mai probabil 4,5% din populaţia României a fost deja infectată, mulţi fără să ştie asta, dar infectând la rândul lor alte persoane.

Raed Arafat consideră că acele cazuri testate pozitiv sunt de fapt mai puţine decât în realitate, cu alte cuvinte, vorbim despre persoane infectate care nu au fost testate. „Cazurile testate pozitiv sunt mai puţine decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. (...) Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire.” a afirmat Raed Arafat

Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nu ştiu că sunt contagioase

„La un moment dat, MS a dat prevalenţa pe parte de anticorpi de 4,5% - 5%. Asta înseamnă că aproximativ 4,5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată, dar mulţi nici nu au ştiut, au crezut că e răceală simplă, au crezut că curge nasul, sau au tuşit un pic şi au crezut că nu e o problemă sau a apărut febra pe o durată scurtă, lşi au crezut că nu e o problemă, dar ei au fost probabil infectaţi şi probabil că unii dintre eu au infectat şi pe alţii dacă nu au respectat regulile de prevenire", a explicat Raed Arafat, conform sursei citate.

Spitalele Covid ajung încet-încet la capacitate maximă

„Spitalele Covid încet-încet ajung la capacitate maximă. Este normal ca celelalte să intre în faza următoare şi să înceapă să primească cazuri. Aici nu vorbim de cazurile uşor simptomatice, asimptomatice, pentru că astea rămân la dmiciuliu, conform noilor discuţii, la nivelul Ministerului Sănătăţi. Vorbim de cazurile care au nevoie de oxigen, care au nevoie de tratament. Şipentru aceste cazuri este normal să avem, în etapa următoare, unu număr de paturi suplimentare şi în celelalte spitale.”

Întrebat dacă toate unităţile deţin astfel de spaţii, acesta a infirmat, dar a explicat necesitatea creării unor circuite şi să se discute cu epidemiologii spitalelor, pentru că la spitalele de urgenţă oricum ajung şi bolnavi cu COVID. Şi a mai adăugat că pacienţii internaţi deja acolo, nu vor trebui mutaţi la spitalele de boli infecsţioase, ci trataţi corect, izolat, spre binele pacientului. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite