INTERVIU-DOCUMENT Adevărul Video i-a adus un ultim omagiu fostului premier Radu Vasile

INTERVIU-DOCUMENT Adevărul Video i-a adus un ultim omagiu fostului premier Radu Vasile

Radu Vasile, fost premier al României, a fost înmormântat în cimitirul Bellu Catolic

Fostul premier Radu Vasile(10 octombrie 1942 - 3 iulie 2013), înmormântat astăzi la cimitirul Bellu Catolic, a acordat un interviu în studioul Adevărul, în 2011, pe care îl redifuzăm azi de la ora 16.00. Fostul premier al României spunea că Traian Băsescu este un om politic valoros, dar îi reamintea că nu poate rămâne în amintirea oamenilor fără un proiect viabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

VIDEO. Interviul poate fi urmărit integral aici.

Radu Vasile explica în interviul acordat lui George Rădulescu faptul că preşedinteleTraian Băsescu „a uitat o lecţie a istoriei", aceea că masele sunt imprevizibile şi că în maximum 24 de ore poţi deveni nepopular dacă nu ai un proiect. Fostul premier aprecia „înţelepciunea şi capacitatea de improvizaţie foarte mare" a şefului statului, dar observa că s-a înconjurat de „yesmani", de oameni servili care îl ţin departe de realitate.

CARTE DE VIZITĂ

  • Radu Vasile s-a născut la 10 octombrie 1942, la Sibiu.
  • A fost istoric de profesie.
  • A predat în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
  • A fost senator din 1992 şi până în 2004 din partea PNŢCD şi PD (ultimul mandat).
  • Ca premier (1998-1999), a avut unul dintre cele mai dificile mandate postdecembriste, confruntându-se, printre altele, şi cu o „mineriadă" de proporţii.
  • A publicat poezie, sub pseudonimul Radu Mischiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările