Şeful Poliţiei Gorj, luat în colimator de ministrul Radu Stroe. Şeful de la Interne a trimis Corpul de Control în verificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Poliţiei Gorj, luat în colimator de ministrul Radu Stroe. Şeful de la Interne a trimis Corpul de Control în verificări   FOTO Adevărul
Şeful Poliţiei Gorj, luat în colimator de ministrul Radu Stroe. Şeful de la Interne a trimis Corpul de Control în verificări   FOTO Adevărul

Viorel Caragea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj este verificat de Corpul de Control al ministrului, după ce patronul unei brutării din Motru, care susţine că este victima unor abuzuri comandate de acesta, a intrat în greva foamei. Duminică, acesta a protestat în stradă, alături de cei aproximativ 200 de angajaţi ai săi.

„Având în vedere protestul public care a avut loc în ziua de 17.06.2013 în municipiul Motru, cât şi memoriul domnului Râmescu Mihai adresat în aceeaşi zi conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ministrul Radu Stroe a dispus ca o echipă a Corpului de Control al ministrului să verifice aspectele semnalate care îl privesc în mod direct pe inspectorul şef al IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea“, se precizează într-un comunicat de presă al MAI.

Mărul discordiei: brutăria afaceristului din Motru  

Potrivit unor surse din cadrul ministerului, omul de afaceri gorjean Mihai Râmescu i-a trimis ministrului Radu Stroe un memoriu în care s-a plâns că, de mai multă vreme, firmele sale sunt ţinta unor controale repetate din partea poliţiştilor, la solicitarea expresă a şefului IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea.

Ofiţerul ar vrea astfel să se răzbune pentru faptul că Râmescu l-ar fi refuzat atunci când i-a propus un parteneriat între Inspectoratul de Poliţie şi o brutărie a omului de afaceri.

Mihai Râmescu a trimis duminică un memoriu ministrului Afacerilor Interne, în care a denunţat mai multe presupuse abuzuri comise împotriva sa de comisarul şef Caragea.

La începutul acestui an, mai mulţi poliţişti au sesizat conducerii Ministerului Afacerilor Interne abateri care ar fi fost comise de şeful IPJ Gorj. În urma verificării, Viorel Salvador Caragea a primit un avertisment.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite