Radu Mazăre urmează să fie mutat din Penitenciarul Rahova la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre  FOTO: Adevărul
Radu Mazăre  FOTO: Adevărul

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, aflat în prezent în Penitenciarul Rahova, va fi mutat, săptămâna viitoare, în Penitenciarul Slobozia. Cererea transmisă Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) i-a fost, în cele din urmă, aprobată.

Lizeta Haralambie, avocata lui Radu Mazăre, a declarat sâmbătă, 7 martie, la Antena 3, că cererea de transfer a lui Radu Mazăre a fost transmisă în luna ianuarie şi că a primit aprobare de curând. Mazăre va fi transferat, cel mai probabil, luni sau marţi, potrivit Mediafax. 

„Aceasta a fost prima cerere. Se mută la alt penitenciar, la Slobozia. Cererea a fost solicitată de Radu Mazăre, deoarece familia are domiciliul în Constanţa, atât mama, cât şi cei doi fraţi care se ocupă de el. Din Constanţa până în Bucureşti, respectiv Rahova, fac vreo 4 - 5 ore, până la Slobozia fac o oră jumătate - două ore. El a solicitat acest lucru, nu prin instanţă, a făcut cerere prin avocat către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în luna ianuarie, şi a fost aprobată acum. (...) Am aşteptat să vedem dacă este loc sau nu este loc (...) Probabil în cursul zilei de luni (se va face transferul - n.r.), nu ştim exact. A fost cererea aprobată, probabil în cursul zilei de luni sau marţi. Aşteptăm să se facă transferul. Deocamdată a fost aprobată cererea”, a declarat avocata lui Radu Mazăre.

Lizeta Haralambie a mai spus că Radu Mazăre a cerut transferul la Slobozia, pentru că acesta ispăşeşte pedeapsa în regim închis, iar Slobozia este cel mai apropiat penitenciar de acest fel de Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite