Radu Mazăre a fost capturat în Madagascar. Ce spune Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost reţinut de autorităţile din Madagascar. Mazăre are de executat o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor, iar în urmă cu doar câteva zile acesta a fost condamnat la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”. Acum se află în custodia autorităţilor din Madagascar.

UPDATE Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a precizat la Antena 3 că Interpol a informat Ministerul Justiţiei în jurul orei 17:30 în legătură cu arestarea provizorie a lui Radu Mazăre în Madagascar.

Ea a subliniat însă că procedurile legale în vederea extrădării acestuia demarează numai după primirea de la instanţa competentă a confirmării că sunt îndeplinite condiţiile legle pentru  extrădare.

Ministrul Justiţiiei a refuzat să facă estimări cu privire la durata procedurii de extrădare şi la data la care Radu Mazăre ar putea fi adus în ţară.

UPDATE Poliţia Română a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, cu privire la arestarea lui Mazăre, în Madagascar. Zilele acestea Curtea de Apel Bucureşti analizează dacă sunt întrunite condiţiile extrădării, iar, după aceea, va informa Ministerul Justiţiei, care o să trimită către Madagascar cererea de extrădare.

„Ulterior, autorităţile de acolo se vor pronunţa cu privire la acestă cerere”, au explicat anchetatorii.

Când a fost prins, Mazăre era cu iubita sa, creatoarea de modă  Roxana Valentina Mihalache (32 de ani), din Constanta. Femeia deţine Casa de modă Paluggio.

UPDATE „Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, a anunţat Poliţia Română..

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar, iar pe numele său fusese emis un mandat de arestare internaţional. Acum autorităţile române trebuie să înceapă procedurile de extrădare a lui.

Mazăre a fost condamnat la 9 închisoare la începutul acestui an, pentru abuz în serviciu. Mai are o condamnare pronunţată zilele trecute de 9 ani şi 10 luni de detenţie, pentru mită, care însă nu este definitvă.

Plecarea din ţară

Plecat din ţară în 2017, Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar, acolo unde are un resort. Fostul primar al Constanţei nu avea interdicţie de călătorie şi l-a anunţat senin pe poliţistul care îl supraveghea că nu se mai întoarce în România pentru că nu are parte de un proces corect.

Mica insulă din Oceanul Indian este o iubire mai veche a lui Mazăre. Acolo şi-a petrecut multe vacanţe, a început o afacere legată de kite-surfing şi a postat multe impresii pe YouTube.

„Iată-ne a doua zi în Madagascar! M-am dat cu zmeul de dimineaţă, bate vântul de rupe în două, între 25 şi 30 de noduri. Zmee toţi au miiiici, s-au dat cu zmee de şase, de şapte, eu când am scos foaia aia de 12, se uitau la mine ca la maimuţe!”, îşi împărtăşea Radu Mazăre, în urmă cu câţiva ani, impresiile din vacanţa în Madagascar.

Într-o amplă scrisoare trimisă autorităţilor de la noi, Radu Mazăre spune clar că nu are de gând să se întoarcă prea repede din paradisul din Madagascar: „Sunt o ţintă politică a Statului paralel şi în România nu am nicio şansă să beneficiez de o Justiţie corectă. Am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în România va ajunge o Justiţie reală, mă voi întoarce”, spune fostul edil.

Scrisoarea are cinci pagini şi este adresată celor doi avocaţi ai săi, dar şi „tuturor autorităţilor interesate din România”. În acest document, obţinut de News.ro, Mazăre se referă la toate cele patru noi dosare penale deschise în acest an pe numele său, în care are calitatea de suspect sau de inculpat pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu, dar şi la celelalte patru dosare penale mai vechi, el susţinând că este nevinovat. 

   


Pe aceeaşi temă

Imagini inedite cu Radu Mazăre în Madagascar: ce cadouri le oferea băştinaşilor

  

Unde este aşteptat Radu Mazăre. Biserica a sfinţit noua capelă pentru deţinuţii de la Valu lui Traian, secţia unde sunt închise VIP-urile

  

Cum arată Mantasaly Resort, complexul de bungalouri al lui Radu Mazăre, din Madagascar

 

Radu Mazăre, pentru Euronews: „Nu am nicio şansă la un proces corect în România“. Ce a spus despre sistemul de justiţie

Radu Mazăre, despre condamnarea la închisoare: „Mă felicit că am plecat dintr-o ţară în care justiţia poate achita şi condamna o persoană în acelaşi timp”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite