Raderele poliţiei de pe A2, capcane pentru vitezomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A plouat cu amenzi, azi, pe Autostrada Soarelui. Zeci de şoferi au dat în radarele poliţiei rutiere, puse în cascadă în zonele unde se depăşeşte cel mai des viteza legală. În plasa poliţiştilor a picat şi Raluca Sandu, fiica şefului de la FRF, Mircea Sandu.

Peste 80 de şoferi au fost amendaţi în numai câteva ore, azi dimineaţă, pe Autostrada A2, în timpul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere. Dintre aceştia 65 au fost sancţionaţi pentru că au depăşit viteza legală.Şoferului unui Porsche i-a fost luat permisul de conducere, pentru că depăşise cu peste 50 de kilometri viteza legală.  Radarul l-a înregistrat, la kilometrul 49, pe sensul de mers către Bucureşti, în timp ce rula cu viteza de 182 de kilometri la oră.

Raluca Sandu a rămas fără permis
În jurul orei 15.00, poliţiştii au mutat radarele mai aproape de mare. Nici nu au apucat bine să le amplaseze poliţiştii că a şi picat în plasă primul contravenient. Raluca Sandu, aflată la volanul unui Range Rover a trecut pe lângă un radar, la kilometrul 77 al Autostrăzii Soarelui, cu 187 de kilometri la oră. Fiica lui Mircea Sandu se îndrepta către Constanţa. Acţiunea Poliţiei Autostrăzi continuă până la ora 18.00.


„TRU-CAM” -  sperietoarea vitezomanilor - a „vânat” pe A2
De nici o lună de zile, pe cele două autostrăzi, Bucureşti-Piteşti şi A2, pe lângă radarele obişnuite, au mai apărut două, ultraperformante şi incontestabile şi nedetectabile. Sunt de fapt radare de provenienţă americană, „TRU-Cam”, dispozitive ce se află, în prezent, în dotarea a 80 de poliţii din întreaga lume.
 „TRU-Cam”-ul funcţionează cu rază laser şi poate capta imagini pe timp de noapte, ploaie, ninsoare, ceaţă. Măsoară viteza de la 1.200 de metri, poate selecta din trafic tipul de maşină, poate detecta maşinile care au antiradar.  Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi, comisarul-şef Carol Vârnă, de când şoferii au aflat de existenţa celor două radare cu laser, au început să circule mai prudent. Tot în dotarea Poliţiei Autostrăzi au intrat şi două maşini superperformante. „Aceste autoturisme, foarte puternice, de altfel, vor fi dotate cu sisteme de avertizare variabile „Poliţia Urmeaza-mă!” , „Atenţie Accident!”, la fel ca în străinătate”, a mai spus Carol Vârnă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite