Rabla pentru electrocasnice. Televizoarele intră în marea revoluţie a aparatelor electrice: 500 de lei bonus la cumpărarea unuia nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului lansează, joi, programul „Rabla pentru electrocasnice” în care mai nou se vor acorda vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Pentru un televizor se poate obţine un voucher de 500 de lei, iar pentru o maşină de spălat vase suma se ridică la 400 de lei.

”Obiectul programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma unui voucher, pentru înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate, cu unele noi, mai performante din punct de vedere energetic”, se arată într-un document al Ministerului Mediului.

Sumele alocate unei sesiuni de finanţare, rămase neutilizate, se pot reporta pentru sesiunea următoare, dacă aceasta din urmă are loc în cadrul aceluiaşi an bugetar, potrivit Ministerului Mediului. Finanţarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic.

Românii pot primi vouchere de 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ şi 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++. În plus, pot fi accesate vouchere de 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi de 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+.

Mai mult, cei interesaţi pot primi vouchere de 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ şi 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++.

În acest program mai figurează şi vouchere 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite