Purtător de cuvânt al Jandarmeriei, după comentariile acide de ziua lui Eminescu: „M-am gândit la Patul lui Procust”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a reacţionat într-o postare personală pe Facebook după valul de comentarii, unele amuzante, altele usturătoare, la clipul publicat de Jandarmeria Română cu ocazia zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu.

„După ce am văzut şi citit întreaga sarabandă de ironii la adresa unei postări făcute pe pagina de socializare a institutuţiei în care lucrez (şi acum vă rog să-mi scuzaţi postarea subiectivă), m-am gândit astăzi (marţi, n.red.) la Patul lui Procust. Ştiu deja sau intuiesc, o să spuneţi că sunt jandarm, eventual analfabet şi că n-are rost să fac pe deşteptul, din moment ce pumnii mei minte n-are! Este acel pat îngust în care, dacă ai neşansa să nimereşti, şi mai grav, să nu încapi în el, se taie din tine fără milă, ca să respecţi tiparul”, a scris Marius Militaru, pe pagina lui de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei mai spune că „vrem tipare, cu orice preţ!”


„Dacă nu respecţi tiparul va fi rău. Trebuie să fii neapărat în trend. Trebuie să critici, orice, dar să critici cu multă abnegaţie. Un tipar a cărui concizie, din păcate, impune şi o doză mare radicalism, care de cele mai multe ori exclude nuanţele. Pentru cei care au trimis mesaje pe pagina de socializare, au ironizat, au creat, au făcut catrene, unele foarte reuşite, îmi confirmă încă o data, că românii sunt oameni spirituali, inteligenţi şi creativi. Mă bucur să ştiu că activitatea noastră este urmărită de astfel de oameni”, adaugăl el.

Militaru îşi încheie mesajul cu un citat din Mihai Eminescu: „De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâşiem.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite