Publisind: Bugetarii cu salarii mici ar putea primi sporuri de 20-30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Ministerului Muncii analizează posibilitatea acordării de sporuri de 20 - 30% din venit, bugetarilor care au salarii mici, a anunţat secretarul general de la Publisind, Gabriel Chifu.

Sindicaliştii au precizat că bugetarii au în continuare veniturile diminuate, în unele cazuri cu până la 50%.

Gabriel Chifu a declarat că sunt angajaţi în asistenţă socială care au un venit lunar de 480 de lei, după reîncadrările făcute în luna ianuarie.

"Secretarul de stat Mocanu a făcut o propunere, că se va încerca, ca pentru cei cu salarii mici să poată fi acordat un spor de 20 - 30%", a declarat secretarul general de la Publisind, potrivit Mediafax.

Întrebat ce înseamnă "salarii mici", Chifu a precizat că, în opinia Guvernului, în această categorie ar intra bugetarii care primesc 600 - 700 de lei, iar sindicaliştii cred că plafonul ar trebui stabilit la 1.000 de lei.

Întâlnirea de la Ministerul Muncii a fost organizată după ce, în 15 aprilie, reprezentanţii Guvernului au promis că vor discuta miercuri cu toţi liderii sindicatelor din administraţia publică pentru găsirea de soluţii la problemele lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite