Psiholog, despre incidentele lui Ilie Năstase cu Poliţia: Dacă este celebru, crede că îşi poate face propriile reguli

Psiholog, despre incidentele lui Ilie Năstase cu Poliţia: Dacă este celebru, crede că îşi poate face propriile reguli

Ilie Năstase susţină că, pentru că a fost agresat, va cere poliţiştilor desăpăgubiri de 2-3 milioane de euro

Ilie Năstase s-ar putea afla într-un delir de grandoare suferind de un sindrom al celebrităţii. Cel puţin aşa caracterizează psihologul Ionel Simionca, vicepreşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră „PsihoTrafiQ” atitudinea de astăzi a fostului sportiv în relaţia de poliţiştii de la Rutieră. „Consideră că, dacă este cunoscută, poate face propriile reguli, atipice”, arată specialistul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Practic escaladează regulile generale. Nu numai Ilie Năstase a făcut acest lucru. Mai multe persoane cu un anumit grad de celebritate au căzut în capcana asta”, mai spune psihologul Ionel Simionca.

Specialistul consideră ar fi bine ca aceste cazuri în care sunt implicate celebrităţi să fie finalizate. “Este o formă de justiţie morală. Apoi, cazurile sunt obligatoriu de finalizat pentru că devin repere în societate. În plus poate înţelege toată lumea că justiţia se aplică pentru toată lumea, inclusiv celebrităţilor”, a conchis psihologul Ionel Simionca.

A fugit de Poliţie şi a refuzat ridicarea de probe biologice

Reamintim că în această dimineaţă, la ora 04,45, Ilie Năstase a fost oprit pentru un control în trafic. „A fost oprit pentru un control de rutină pe Şoseaua Nordului. După mai multe discuţii, Ilie Năstase a fugit, dar a fost prins după o urmărire de 200 de metri. I s-a cerut să se legitimeze şi a refuzat testul cu alcooltestul. A devenit agresiv şi a fost nevoie să fie încătuşat. În final, a fost transportat la INML. A fost testat pentru consumul de alcool şi rezultatul a fost 0,55 la mie. La testul pentru evidenţierea unui eventual consum de droguri, rezultatul a fost negativ”, spun poliţiştii de la Rutieră. „Năstase nu a fost târât. A fost încătuşat şi urcat în maşina de Poliţie. Din punctul meu de vedere s-au respectat procedurile, dar facem verificări suplimentare ca să fim siguri de legalitatea acţiunilor poliţiştilor", a declarat Victor Gîlceavă, şeful Brigăzii de Poliţie rutieră care a mai precizat că “toată acţiunea poliţiştilor a fost filmată şi se află la dosar. Imaginile nu le putem face publice”.

Conform poliţiştilor, lui Ilie Năstase  i-a fost deschis dosar penal. „Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice", precizează Poliţia.

Ulterior, fostul sportiv a spus că va cere daune de „2-3 milioane de euro“ şi susţine că a poliţiştii l-au dat cu capul de asfalt.

„Miliţienii, că nu pot să le zic poliţiştii. Poliţiştii nu sunt agresivi. Am făcut doi metri din Parcul Herăstrău şi m-au oprit:

«Aţi băut?» 

«Da, trei beri» .

«Haideţi, domnul Năstase, aţi stat trei ore acolo, aţi băut mai mult».

M-a enervat că nu m-a crezut că am băut trei beri. M-au pus să suflu. Am spus că nu, vreau să merg la miliţie şi să suflu. N-au mai aşteptat să mă duc normal, civilizat. M-a tras unul din maşină, m-a dat cu faţa de asfalt, s-a urcat unul cu picioarele pe mine şi mi-a pus cătuşele. Nu era mai frumos să mă ducă fără cătuşe? Într-un fel m-au bătut înainte. După ce mi-a făcut testul alcool, a ieşit 0,05, a venit un alt miliţian şi a spus că trebuie să îi luăm sânge ăstuia, că a băut. Mi-au luat şi test pentru droguri. Oamenii ăştia sunt duşi. 005. Aşa scrie şi în procesul verbal. E 1.000 de lei amendă şi nu e infracţiune.
Erau doi. Mi s-a făcut rană de la cătuşe. Mi s-a spus că aşa se face când nu accepţi şi eşti agresiv. Poate am fost agresiv verbal, dar fizic nu puteam să fiu. Ei stau la pândă. Nu doar pentru mine, pentru toată lumea. Ce poţi să faci seara acolo? Să mănânci şi să bei. Când îi spui că ai băut trei beri şi îţi spune că ai băut mai mult, cum reacţionezi? Mi-au spus că eram un pericol public. Dacă m-ai oprit la trei metri, care era pericolul?

Ei au filmat, dar doar când eram în maşină cu ei au filmat ce îi avantaja. Când am ajuns la poliţie erau 2.000 de miliţieni. Unii râdeau, alţii erau fericiţi că au prins un peşte mai mare. Mă duc să îmi iau certificat medico-legal. O să mă duc la CEDO. Nu mă duc la doamna Dan, că nu o interesează. Le cer daune 2-3 milioane de euro, să dau copiilor sărmani din România. Ei trebuiau să reacţioneze altfel”, a mai spus Năstase.

Pe scuter cu permisul suspendat 

Ilie Năstase a fost ridicat pentru a doua oară de poliţişti după numai şase ore de la primul incident. De această dată  el a fost oprit în trafic după ce a fost prins circulând pe scuter, deşi dimineaţă i-a fost suspendat permisul de conducere. Înainte de a fi oprit însă, Năstase a trecut pe roşu, dar şi peste linia dublă continuă. 

Despre acest al doilea caz, reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Poliţiei au precizat, că Ilie Năstase a fost depistat în trafic, în apropierea Spitalului Floreasca, conducând un scuter pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere, în condiţiile în care fostul jucător de tenis are permisul suspendat având în vedere că vineri dimineaţă a fost prins băut la volan.

Prin urmare, Ilie Năstase a fost dus din nou la sediul Poliţiei pentru a i se întocmi un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

Ilie Năstase a stat în sediul Poliţiei Rutiere mai bine de o oră şi i s-a luat pentru a doua oară în aceeaşi zi alcoolemia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: