PSD, obligat de Tribunalul Bucureşti să spună cât a costat mitingul împotriva „abuzurilor din justiţie“ din 9 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis joi că PSD trebuie să facă publice informaţiile privind costurile organizării mitingului împotriva „abuzurilor din justiţie” din 9 iunie, din Capitală. Hotărârea magistraţilor vine în urma sesizării făcute de jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigaţii Media. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Jurnalistul a încercat să obţină informaţiile privind costurile organizării mitingului, în baza legii privind liberul acces la informaţii publice. Ovidiu Vanghele a povestit, într-o postare pe Facebook, că la demersul său de a afla „cât a costat mitingul (transport, pachetele, apă şi distracţie pentru participanţi)” nu a primit niciun răspuns.

Când a avertizat că se va adresa instanţei, reprezentanţii PSD i-au sugerat jurnalistului să aştepte publicarea informaţiilor în Monitorul Oficial, anul viitor.

Jurnalistul a dat PSD în judecată şi a câştigat, în primă instanţă, Tribunalul Bucureşti dându-i câştig de cauză. Decizia judecătorilor poate fi atacată la recurs.

„Am câştigat procesul cu #pesedeaua #cea #hoaţă. Elenina Nicuţ, de fapt, l-a câştigat, singurul meu merit e că am făcut (şi fac, în general) cereri pe L544/2001 corecte şi bune.

Mulţumesc instanţei de la Tribunalul Bucureşti, am avut încredere în acest judecator şi în modul în care ascultat părţile şi a înţeles speţa. Ne auzim la recurs. #liviule, pregăteşte actele, că vin cu #jandarmeria peste tine, pungaşule!

(Partea chiar mişto e că, cel mai probabil, #pesedeaua a furat-o la bani pe Halep. Iar asta sper să demonstrez atunci când voi primi, finalmente, informaţiile cerute. Dă-i banii fetei, #pesedea #furăcioasă, că i-a muncit cu sudoare multă!)”, a scris Ovidiu Vanghele după pronunţarea deciziei.

Jurnalistul a făcut publică, într-o postare ulterioară, şi cererea adresată PSD şi cele 12 întrebări la care PSD este obligat să raspundă:

1. Cate trenuri au fost folosite pentru a deplasa manifestantii din tara pentru mitingul de la Bucuresti din 9 iunie?

2. Cate autobuze si microbuze au fost folosite pentru a deplasa manifestantii din tara pentru mitingul de la Bucuresti din 9 iunie?

3. Intr-un tabel in format excel, va rog sa precizati exact cine si cat a platit pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport (exemplu: trei vagoane de tren, ruta Iasi-Bucuresti, xxxx lei).

4. Va rog sa precizati, pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport, care au fost transportatorii care le detin.

5. Va rog sa precizati ce companie s-a ocupat de scena si instalatii adiacente (ecranele a-v) pentru mitingul din 9 iunie.

6. Va rog sa precizati, in calitate de organizator al adunarii publice, cati oameni au participat la mitingul din 9 iunie din Piata Victoriei.

7. Va rog sa precizati, in calitate de organizator al adunarii publice, cat ati platit pentru televizarea in direct a meciului de tenis castgat de Simona Halep (finala Roland Garros) in beneficiul participantilor la mitingul din Piata Victoriei si cui anume au fost platiti acesti bani. 

8. Va rog sa precizati care au fost costurile pentru drepturile de autor pentru coloana sonora (muzica) folosita in timpul adunarii publice din 9 iunie si cui au fost ele achitate.

9. Va rog sa precizati daca, la data de 9 iunie anul curent, partidul dumneavoastra mai inregistreaza datorii catre furnizori privati sau catre bugetele publice si in ce cuantum exact. 

10. Va rog, in calitate de organizatori ai mitingului din 9 iunie, sa precizati cati participanti au murit si cati au avut nevoie de ingrijiri medicale pe drumul spre locul fixat pentru adunarea publica/inapoi catre casa si in timpul adunarii publice. 

11. In ce a constat sprijinul acordat participantilor pe drum de acasa pana la locul adunarii publice si inapoi, precum si pe parcursul adunarii publice? Ma refer aici la cantitati punctuale de apa si mancare oferite de dumneavoastra, in calitate de organizator, participantilor la mitingul din 9 iunie.

12. In legatura cu intrebarea de la punctul anterior, pentru fiecare dintre aceste bunuri cu care ati sprijinit participantii, va rog sa precizati cine anume a platit si pentru ce exact.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite