"PSD nu ştie să-şi păstreze oamenii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

fi făcute. În acest sens, mi-am propus să reabilitez trei străzi importante din Târgu Frumos care, iată, au primit aprobare de curând, şi am dat şi ordin de începere a lucrărilor. Este un

fi făcute. În acest sens, mi-am propus să reabilitez trei străzi importante din Târgu Frumos care, iată, au primit aprobare de curând, şi am dat şi ordin de începere a lucrărilor. Este un proiect de 1 milion de euro, bani nerambursabili. Al doilea obiectiv, reparaţiile capitale la Casa de cultură. De asemenea, mi-am propus să modernizez piaţa agroalimentară din centrul oraşului, şi sper ca lucrările să fie gata în toamna acestui an. Am întocmit proiecte pentru modernizarea a încă trei străzi, pentru care dorim să accesăm un credit bancar.
- Oraşul este cunoscut pentru micile întreprinderi de lohn. Reprezintă Târgu Frumos un punct de atracţie pentru investitorii străini?
- Aici avem infrastructură, oraşul fiind străbătut de un drum european. De asemenea, suntem la un important nod de drumuri. Pe la Târgu Frumos se poate ajunge către mai multe judeţe. Normal, investitorii ar fi trebuit să vină. Totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat. şi cred că de vină este lipsa infrastructurii din zona Moldovei. În Târgu Frumos, rata şomajului depăşete 15%. Este mare. Încă pleacă multă lume la muncă în străinătate, şi asta este destul de grav. Cu timpul, aici nu va mai fi forţă de muncă.
- Târgu Frumos figurează ca fiind una dintre localităţile cu cea mai mare rată a infracţionalităţii. Recent a fost înfiinţată poliţia comunitară. Cum se explică, totuşi, numărul mare de infracţiuni?
- Aş fi vrut să avem un număr mai mare de poliţişti, dar nu ne-a permis bugetul. Vreau să precizez că bugetul pe anul acesta este mai mic decât cel pe 2005.
S-a amestecat politicul în administraţie. Nu este normal. Este un paradox, anul acesta avem mai puţini bani decât anul trecut. Dar aşa este când tu eşti de la PNL, iar conducerea CJ este la PSD…
- În 2004 aţi candidat pe listele PSD, recent v-aţi înscris la PNL. În momentul în care aţi făcut publică intenţia de a pleca din PSD, lideri importanţi ai partidului au încercat să vă convingă să reveniţi. Cu ce argumente au venit aceştia?
- Au venit într-o zi la mine Gheorghe Nichita, Ion Solcanu şi alţi lideri de partid să mă convingă să nu plec. Că am colaborat, că putem face lucruri bune împreună… Atunci lui Nichita i-am reproşat. "Te-am sunat acum câteva luni, dar nu mi-ai răspuns la telefon. Au trecut zile la rând, dar nu am primit niciun telefon. Cum se poate, coleg de partid, să nu răspunzi când am nevoie de tine… Ce sprijin mai am?… Aici este punctul final, nu mergem mai departe, că nu avem nicio perspectivă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite