Proxenet din Galaţi, trimis după gratii. Bărbatul a exploatat sexual o minoră prin metoda „loverboy” timp de 9 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia de Operaţiuni Speciale a descins la patru imobile folosite de proxenet Imagine: Inquam Photos
Direcţia de Operaţiuni Speciale a descins la patru imobile folosite de proxenet Imagine: Inquam Photos

Un bărbat de 31 de ani din Galaţi a fost reţinut şi urmează să fie prezentat în instanţă cu propunere de arestare preventivă, după ce anul trecut a racolat o minoră prin metoda „loverboy”, iar de atunci a obligat-o să practice prostituţia.

Patru perchezţii au făcut anchetatorii la imobilele folosite de proxenet în Galaţi şi în Buzău. În urma acestor activităţi au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi medii de stocare, precum şi 5.200 de lei.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în luna august 2019, bărbatul ar fi recrutat, prin intermediul unei aplicaţii de pe internet, folosind metoda ,,loverboy”, o minoră de 16 ani, pe care ar fi scos-o din mediul familial şi ar fi determinat-o să renunţe la şcoală. În continuare, timp de aproximativ nouă luni, prin constrângere fizică şi psihică, bărbatul ar fi exploatat-o pe minoră, obligând-o la practicarea prostituţiei şi obţinând, în acest mod, un profit de peste 100.000 de lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Ce au descoperit anchetatorii la percheziţii

Bărbatul în cauză a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de marţi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

bani prostitutie proxenetism
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite