Protestul anti-gay de la MŢR a stârnit reacţii pe blogurile adevarul.ro: ”Voi sunteţi cei care împroşcaţi cu ură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bloggerii ”Adevărul” au reacţionat după evenimentul de aseară, din sala de film a Muzeului Ţăranului Român, unde proiecţia „The Kids are All right”, din cadrul Lunii LGBT , a fost întreruptă de 50 de protestatari. Astăzi, ActiveWatch şi Asociaţia ACCEPT vor ţine o  conferinţă de presă cu martori de la faţa locului.

Ce ţară vă doriţi pentru copiii voştri?

”Unde se mai crede că a fi gay sau lesbiană e ceva anormal, bolnav, o alegere tâmpită pe care o facem fiecare dintre noi (pentru că toţi suntem fraieri să ne dorim ceva care ne îngreunează vieţile în fiecare zi). Voi sunteţi cei care împroşcaţi cu ură, fără să vă gândiţi că vă aflaţi de partea greşită a istoriei. Tot voi eraţi aceia care, acum 60 de ani, nu acceptau persoane de culoare în acelaşi autobuz cu voi şi nu se gândeau că e posibil ca femeile să poată vota şi credeau că cei cu alte credinţe religioase şi de altă etnie vă răpesc copiii şi îi pun să cersească.” Text integral.

Voi sunteţi aceia de care copiii voştri o să se ruşineze peste 20 de ani, fie ei heterosexuali, gay sau lesbiene. Voi sunteţi cei care pierd. Veţi pierde afecţiunea copiilor voştri, cărora o să le fie teamă de voi. Aşa că da, gândiţi-vă cum ar fi dacă copiii voştri ar fi gay sau lesbiene. 

Petre Florin Manole, activist pentru drepturile omului, scrie în textul: ”Fundamentalism religios vs drepturile omului la Muzeul Ţăranului Român” de pe blogul său, despre cei ”50 de fundamentalişti creştini şi naţionalişti ce au oprit un eveniment care se desfăşura legal şi cu aprobare într-o instituţie publică.”

Dar pentru că un protest ca cel de aseară de la MŢR se încadrează în tiparul manifestărilor radicale, ale fundamentalismului religios, ce mă interesează mai mult este ce şi cum vor vorbi despre acest subiect teologii ortodocşi români şi BOR. Text integral. 

Asociaţia ACCEPT şi ActiveWatch au organizat o conferinţă de presă ”Angajaţi ai statului în cârdăşie cu extremiştii”, care  va avea loc astăzi, la orele 16.00,  la sediul ActiveWatch din Calea Pleveni. 

La conferinţă vor participa ”martori de la faţa locului care vor povesti ce li s-a întâmplat în seara de 20 februarie, în sala de proiecţii a Muzeului Ţăranului Român, unde au mers să vizioneze filmul “The kids are all right”. Spectatorii au fost agresaţi verbal, iar angajaţi ai muzeului i-au sprijinit pe agresori. Echipajele de poliţie şi jandarmerie nu au intervenit, deşi au existat mai multe sesizări de la participanţi. Proiecţia boicotată ar fi avut loc în cadrul “Lunii istoriei LGBT”, care are loc în România şi în alte 8 ţări europene în luna februarie a fiecărui an,” au anunţat reprezentanţii ActiveWatch pe site-ul oficial. 

Actorii şi sălbaticii: când copilul tău va fi gay, să ştii că totul a fost o întâmplare”, amintind că indiferent de oamenii cu care interacţionează şi de mediul în care trăiesc, copiii vor alege singuri cine vor deveni.  

Ce crezi că va face Dumnezeu? Va avea Dumnezeu nemernicia de a-l trimite în Iad doar pentru că-i plăcea să iubească bărbaţi? Doar pentru că acel concept fundamental al creştinismului, IUBIREA, a fost aplicat...nu pe o femeie...ci pe un bărbat?

De partea cealaltă, Preotulproblemele care apar mai degrabă în comunităţile gay.  

Despre o minoritate sexuală este nedrept să discuţi fără să o cunoşti şi fără să-ţi doreşti să o ajuţi, fie în exercitarea drepturilor pe care le are, în măsura în care acestea nu lezează drepturile celorlalţi, fie în diminuarea stărilor negative care afectează atât minoritatea respectivă, cât şi întreaga societate.   În acest sens, vă ofer, pentru început, câteva date despre două dintre probleme grave cu care se confruntă minorităţile sexuale - infecţia cu virusul HIV şi suicidul. 

Vom reveni cu amănunte de la Conferinţa susţinută de Asociaţia ACCEPT şi ActiveWatch. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite