Protest în faţa Guvernului faţă de „ordonanţa lăcomiei“

Protest în faţa Guvernului faţă de „ordonanţa lăcomiei“

FOTO Inquam / Octav Ganea

Executivul a hotărât să introducă noi taxe prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce a determinat câteva zeci de persoane să iasă astăzi în faţa Guvernului să îşi exprime nemulţumirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că se va adopta ordonanţa de urgenţă privind, printre altele, „taxa pe lăcomie“, plafonarea preţului la gaze şi energie electrică şi reducerea comisioanelor la fondurile de pensii private de la 2,5% la 1%. Deşi preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va participa la şedinţele de Guvern, nu a mai venit astăzi la Palatul Victoria. 
 
Actul normativ care va duce la suprataxarea mai multor instituţii, printre care companiile energetice şi  băncile, a fost anunţată la începutul săptămânii de către ministrul Finanţelor. 
 
„Aprobăm astăzi un set de măsuri care au scopul principal de a creşte bunăstarea românilor, nivelul investiţiilor, şi de a corecta unele practici incorecte în domeniul bancar şi în domeniul energiei“, a spus premierul Dăncilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: