Proteste faţă de restricţii în ziua în care a fost depăşit recordul de pacienţi la ATI. Şoşoacă: Nu există pandemie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Bucureşti. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe proteste faţă de măsurile anti-COVID-19 au loc sâmbătă în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, în aceeaşi zi în care s-a raportat cel mai mare număr de pacienţi internaţi în secţiile ATI. În Piaţa Victoriei din Bucureşti, unul dintre cei mai vocali protestatari este senatorul Diana Şoşoacă, fost membru AUR.

UPDATE Jandarmeria anunţă că organizatorii manifestaţiilor anti-restricţii din Capitală vor fi amendaţi pentru că au participat peste 100 de persoane


Câteva sute de persoane protestează sâmbătă în Bucureşti, cea mai mare parte a protestatarilor aflându-se în Piaţa Victoriei. 

„Oameni buni, s-a terminat cu democraţia. Mai are de făcut republică prezidenţială şi va avea mandate precum Putin şi Ceauşescu”, a afirmat un protestatar, citat de Antena 3.

GALERIE FOTO

Protestele au loc în ziua în care autorităţile au anunţat că la ATI sunt internate 1.324 de persoane, un număr record de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de infectări noi, iar 112 oameni au murit.

Printre participanţii la manifestaţie s-au regăsit Adriana Bahmuţeanu, Luis Lazarus, dar şi senatorul Diana Şoşoacă, fost membru AUR, care susţine că „nu există pandemie”. 

„Nu există pandemie, nu mă las până aceşti oameni nu sunt demişi! Grupul pentru vaccinare nu are nici măcar un medic, sunt ba purtători de cuvânt, ba din ministere, din Guvern care nu fac altceva decât să fie colonei şi absolut toţi fac parte din servicii, d-aia nu am voie să dau numele lor, dar o să dau publicităţii ce pot, pentru că nu te pui cu un avocat. Sunt oameni care ar trebui să conducă această aşa zisă pandemie, pentru că noi nu avem pandemie, nu este nici măcar decretată epidemie în România. Tu nu poţi să certifici o pandemie până nu descoperi că în propria ţară ai epidemie. Este o chestie logică, care iese din legislaţie. Nu mă las până nu sunt demişi aceşti oameni şi nu vom avea nişte profesionişti. Justiţia lasă de dorit, totul pleacă de lipsa dreptăţii”, a declarat Şoşoacă, conform sursei citate.

Alţi protestatari din Capitală s-au adunat în Piaţa Universităţii, urmând apoi să pornească în marş către Parcul Izvor.

Proteste au loc şi la Cluj, acolo unde printre participanţi se regăseşte liderul AUR George Simion. Alte manifestaţii similare mai au loc la Braşov, Galaţi şi Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite